AktualnoUrednički izbor

INCIDENT NA NASTAVI 6. RAZREDA Profesor vrištao na ravnateljicu, isprepadana djeca pobjegla u knjižnicu, intervenirala policija!

os montovjerna

U Osnovnoj školi Montovjerna prošli petak nužna je bila policijska intervencija. Naime, kako su nam prepričali roditelji učenika šestog razreda, profesor matematike na nastavnom satu je, pred djecom, ‘urlao’ na ravnateljicu koja je ušla u razred kako bi ga opomenula na nedolično ponašanje. Jedan roditelj (podatci poznati redakciji) detaljno nam je opisao situaciju.
-Dakle, vidno iznerviran profesor je taj dan došao na sat te vrijeđao djecu. Pričao je o svemu, a najmanje o onome o čemu bi trebao, a to je učiti djecu matematiku. Po navodima djece koja su bila prisutna na satu, u učionicu je ušla ravnateljica da upozori profesora na ponašanje, a on je počeo urlati na nju. Djeca su počela plakati i vrištati te su pobjegli iz učionice i sklonili se u knjižnicu, a u školu je pozvana i policija. Nakon dolaska policije profesor je odveden i kroz školu je kružila priča da je dobio otkaz, što bi naravno bio i jedini normalan ishod nakon svega. Međutim, nakon svega u ponedjeljak je profesor ušetao na nastavu kao da se ništa nije dogodilo, sa smiješkom na licu, a na dječje opće zgražanje i šok! – kazao nam je ovaj roditelj, napominjući: ‘Djeca već duže vrijeme trpe nedolično ponašanje profesora Gorana Pehara!’

Vrijeđa djecu, boje ga se
-Nemalo puta se čula priča od strane roditelja da je netko od djece došao doma plačući jer ih je dotični profesor vrijeđao i nazivao pogrdnim imenima. I ja se sada kao roditelj kojem je stalo do sigurnosti svoga djeteta, a i druge djece, naravno, pitam je li potrebno da meni dijete govori kada ga je profesor nešto pitao, a ono je šutalo i na njegovo pitanje: ‘Zašto ništa ne progovaraš?’, meni dijete kaže: ‘Promislio sam ako progovorim hoću li dobiti šaku u glavu?!’ Već danima gledam hoće li nešto izaći u medijima i ne mogu vjerovati da se o ovome šuti? Do kada? Dotični profesor je od prije poznat kao problematičan i već je izbačen iz dvije škole! Toliko sam ogorčen i u šoku da se sve ovo događa u nas u školi, a da nitko ne reagira! E pa ja mislim da je bilo dosta i pozivam sve roditelje koji su imali neugodno iskustvo sa profesorom Peharom da izađu u javnost i da ne šute – poručio je ovaj roditelj.

Škola poduzela mjere za zaštitu
Potvrdu o ‘incidentu’ dobili smo i od ravnateljice Osnovne škole Montovjerna.
-U petak, 10. studenoga 2023. u Osnovnoj školi Montovjerna dogodio se incident koji je istoga dana prijavljen svim nadležnim službama. S obzirom na to da je uloga škole prvenstveno zaštita njezinih učenika, u ovom Vam trenutku ne mogu iznositi detalje spomenutog događaja jer je postupanje institucija još uvijek u tijeku. Ono što Vam mogu potvrditi je da smo poduzeli sve potrebne radnje za zaštitu prava naših učenika i svih djelatnika škole – rekla nam je ravnateljica Lucija Vujica.

Narušavao javni (školski) red i mir
Poslali smo i upit Policijskoj upravi Dubrovačko – neretvanskoj, koja nam je potvrdila slučaj.
-Možemo potvrditi kako su policijski službenici teritorijalno nadležne Policijske postaje Dubrovnik u jutarnjim satima u petak, 17. studenoga, intervenirali u OŠ Montovjerna. Intervencija je uslijedila nakon zaprimljene dojave djelatnika navedene škole o narušavanju javnog reda i mira unutar ustanove. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 50-godišnji djelatnik navedene obrazovne institucije narušavao javni red i mir unutar prostora škole, revoltiran ponašanjem njemu nadređene osobe, zbog čega je nadležnom sudu prijavljen zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Obzirom da se u konkretnom slučaju javio i problem oko radnih odnosa, sudionicima događaja je pojašnjeno kako policija za isto nije nadležna te su upućeni da navedene probleme riješe putem Ministarstva znanosti i obrazovanja – potvrdila nam je glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Andrijana Biskup.

 

Pročitajte još

POLITIČARI O ODLASKU PALJETKA ‘Ljubav prema Gradu bila je neupitna i bezuvjetna’

Dulist

DUBROVNIK SE OPRAŠTA OD GOSPARA LUKA ‘Vratio se u svoj svijet, sav od snova, mašte i igre…’

Dulist

TEREZA KESOVIJA ‘Neka se Baby Lasagna ne opterećuje, to su sve političke igre’

Dulist