Aktualno

Plenković otkrio zašto toliko vjeruje ministrici Obuljen Koržinek: ‘Mi smo ista generacija’

plenkovic obuljen korzinek

Premijer Andrej Plenković gostovao je u Dnevniku Nove TV, a komentirajući niz tema osvrnuo se i na istragu koja se provodi na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u sklopu afere Geodezija. Na pitanje zašto tako slijepo vjeruje ministrici Obuljen Koržinek kaže:

-Prvo, mi smo ista generacija, jako dobro znam što ona zna, koliko radi i koliko se trudi. Ona je na sebe preuzela obnovu svega onoga što se ticalo institucija. Ovo što se dogodilo je krenulo u vezi nekog projekta koje je bilo vezano uz Ministarstvo obrazovanja – rekao je Plenković.

Na pitanje je li on zna što mu rade prve suradnici i kako to da ministrica nije znala što joj radi prvi suradnik kaže:

-Uočilo je njezino ministarstvo da nešto nije u redu s tim troškovima i oni su zaustavili plaće. Nisu mogli znati te detalje, sigurno će Plenković.

Podsjetimo, zbog sumnje na korupciju, i to u sklopu istrage na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, nedavno su uhićeni bivši pomoćnik ministrice u Ministarstvu kulture i medija, sada glavni konzervator u Upravi za zaštitu kulturne baštine, Davor Trupković te Almin Đapo i Boško Pribičević, bivši djelatnici Geodetskog fakulteta. Ministrica Obuljen Koržinek tvrdila je kako prethodna saznanja o istom nije imala.

Pročitajte još

ČEKA SE SUGLASNOST ŽUPANA I MINISTRA Marijo Bekić ostaje na čelu Opće bolnice Dubrovnik

Dulist

Sretan imendan onima koji nose ime sv. Antuna

Dulist

MORH raspisao natječaj za prijam vojnika/mornara i dočasnika u djelatnu vojnu službu

Dulist