Aktualno

Sve je spremno za Du Motion, uvodi se posebna regulacija u prometu!

dumotion

Sedmi Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik kreće ovog vikenda. I ove će godine na gradske ulice dovesti trkače iz svih krajeva svijeta.

-Kad bismo krenuli nabrajati iz kojih su nam zemalja do sad dolazili sudionici, vjerojatno bi lakše bilo nabrojati one iz kojih nam još nisu došli. Pored ve-likih grupa koje već tradicionalno stižu iz primjerice SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Irske, Njemačke, Francuske, Mađarske, Švedske i zemalja u okruženju, stižu nam i trkači iz Singapura, Japana, Južne Afrike, Indije, Perua, Islanda, Australije i Brazila. Malo je utrka koje se mogu pohvaliti takvim međunarodnim interesom, a još manje onih koje uspijevaju taj interes zadržati iz godine u godinu i svi uključeni u ovaj projekt mogu zbog toga biti izuzetno ponosni – izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Oko 2700 sudionika iz gotovo 50 zemalja svijeta bit će dio ovogodišnjeg izdanja ‘najinternacionalnije’ domaće trkačke manifestacije, koju standardno u subotu 29. travnja otvara atraktivna Utrka zidinama, pretvarajući jednu od najmonumentalnijih fortifikacija na svijetu u ekskluzivnu trkačku stazu za one željne posebnih izazova. Isti dan dubrovački vrtićarci i osnovnoškolci nižih razreda ispunit će Stradun smijehom i veseljem kao sudionici Dječje utrke Orlando. Perjanica Du Motiona, mjesecima unaprijed rasprodani Dubrovački polumaraton, izvest će trkače 30. travnja iz zagrljaja zidina i provesti panoramskom stazom duž dubrovačke obale, dok će istovremeno stotine sudionika humanitarne Utrke građana istrčati dionicu dugu pet kil-ometara kao znak podrške mladoj sugrađanki Doris Bender.

-Da bi sve proteklo u apsolutno savršenom redu i ove se godine brine na stotine volontera iz osnovnih i srednjih škola, brojnih gradskih službi, Crvenog križa, sportskih i auto klubova te HGSS-a. Budite i vi dio rastrčanog šušura, dođite na Stradun podržati trkačke heroje i uživajte u ovoj proslavi sporta i humanosti! – ističu.

Posebna regulacija
Za vrijeme trajanja utrke Dubrovačkog polumaratona i humanitarne utrke građana 5K na području Grada Dubrovnika u nedjelju 30. travnja u vremenu od 09 do 13:30 sati, biti će uspostavljena zabrana prometovanja za sva vozila na sljedećim prometnicama:

Iza Grada, Brsalje, Branitelja Dubrovnika, Put od Republike, Vukovarska, Dr. Ante Starčevića, Nikole Tesle, Žuljanska, Obala Stjepana Radića, Obala Ivana Pavla II, dionica državne ceste D420 Solska baza – Sustjepan, bivša županijska cesta 6254 na dionici Sus-tjepan – Prijevor i obratno.

Obilazne prometnice su: D8 Komolac – Dubrovnik, D223 Brgat – Dubac – Dubrovnik, D3 Dubrovnik – Split zatim iz pravca Lozice i Nova Mokošica za Dubrovnik, obilazak je preko mosta Dr. Franja Tuđmana na ulicu Petra Bakića.

-Molimo sugrađane da tijekom održavanja navedenih utrka poštuju upute redara i policijskih službenika na terenu i da se pridržavaju privremene regulacije prometa, te ih pozivamo na razumijevanje i strpljenje kako bi ovaj međunarodni sportski događaj protekao u što sigurnijem ozračju – navode iz Du Motiona.

Pročitajte još

TEREZA KESOVIJA ‘Neka se Baby Lasagna ne opterećuje, to su sve političke igre’

Dulist

Andrija Jarak o ‘rušenju’ Baby Lasagne: ‘Stari mačak Huljić sve je najavio i pogodio’

Dulist

STRUČNJAK TVRDI ‘Za prosječnu nekretninu u Dubrovniku potrebno je raditi skoro 17 godina’

Dulist