Podcast

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Pero Maldini: Naša oporba je lijena, trebaju zagrijat stolicu! A vladajući?

[PODCAST 'S BARBAROM'] Pero Maldini: Naša oporba je lijena, trebaju zagrijat stolicu! A vladajući?

Dubrovački politolog Pero Maldini gostuje u novom podcastu DuLista ‘S Barbarom’. Razgovor s profesorom Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku nije prošao bez njegovog komentara koji je ovaj tjedan zatresao medijsku scenu Grada, o gašenju Dubrovačke televizije nakon 18 godina postojanja. Maldini se osvrnuo i na financiranje medije, ali rentjerskom mentalitetu u kojem se Dubrovnik uljuljkao.

U fokusu Pera Maldinija svakako je politika pa je u razgovoru s Barbarom Đurasović protresao trenutnu predizbornu kampanju, ali i afere koje učestalo potresaju vladajuće. Dotaknuli su se izbora za glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića, ali i afere koja potresa Ministarstvo kulture kojem je na čelu Dubrovkinja Nina Obuljen Koržinek. Stav Maldinija je da se slučaj oko izbora Turudića na čelu DORH-a ne može smatrati aferom, ali i da je oporba jako dobro komunikološki ‘zajahala’ taj val jer nemaju političkog sadržaja koji bi alternativa vladajućima.

Koji su još nedostatci oporbe, koje su Maldinijeve najveće zamjerke prema oporbi, gdje vlada veći sukob taština – na ljevici ili desnici, hoće li HDZ, prema mišljenju Maldinija, opet dobiti izbore, je li u državi ima korupcije ili je samo stvorena takva percepcija te kako komentira istupe zastupnika Mata Frankovića u Saboru – pogledajte u novoj epizodi podcasta ‘S Barbarom’.

Cijela epizoda podcasta S Barbarom dostupna je na portalu dulist.hr i YouTube kanalu, a kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem Instagram profilu, YouTubeu, Facebooku i TikToku.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Darko Tipurić: Hrvatska ne sluša ekonomiste i nema strategiju! Što nakon 2027. kad ostanemo bez bespovratnih sredstava iz EU?

Barbara Đurasović

[IZBORNI PODCAST] Mato Franković: Europski tužitelji su izuzeli dokumentaciju! U Zračnoj luci se dogodila eklatantna pljačka! Tko je bio kapo!?

Barbara Đurasović