PodcastUrednički izbor

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Tonči Tadić: Naš je predsjednik balkanska verzija Trumpa!

[PODCAST 'S BARBAROM'] Tonči Tadić: Naš je predsjednik balkanska verzija Trumpa!

Prošlog tjedna u javnosti je objavljena informacija kako su fuzijski znanstvenici u laboratoriju JET sa sjedištem u Velikoj Britaniji postavili novi rekord oslobađanjem trajne fuzijske energije od 69,26 megadžula. Ta količina energije stvorena je od svega 0.2 miligrama fuzijskog goriva, a vruća fuzijska plazma bila je pod kontrolom punih šest sekundi. Gost u novoj epizodi Dulistovog podcasta, nuklearni fizičar dr. sc. Tonči Tadić komentirao je što znači novi rekord i koliko su znanstvenici blizu u potrazi za ‘svetim gralom’ – novim izvorom energije.

Nezaobilazna tema je i nuklearna energija. Tadić je komentirao “sumanut potez Njemačke” o gašenju svih 16 nuklearnih elektrana, kao i poljsko naoružavanje. Naime, iznosi Tonči Tadić, Poljska će postati vojna i nuklearna sila. Poljacima je, tvrdi ovaj nuklearni fizičar, posve jasno ako “klekne Ukrajina oni su sljedeći” te im je jedini jamac sigurnosti vlastiti nuklearni arsenal.

Tonči Tadić dobro je upućen i u ratna djelovanja Rusa u Ukrajini, a u razgovoru s Barbarom Đurasović prognozirao je nove poteze ruskog predsjednika Putina, ali i raščlanio kojim mogućnostima raspolaže ukrajinski predsjednik Zelenski. Obrazložio je zašto u Hrvatskoj, ali i Dubrovniku ima jako puno ‘putinofila’, zašto ih je ‘patuljak koji čubi u bunkeru’ obmanuo te kako domaća javnost percipira Ukrajince.

Naravno, komentirao je domaću politiku, ali i svoj povratak u politiku! A hoće li se to dogoditi – pogledajte u dvadesetoj epizodi podcasta ‘S Barbarom’.

Cijela epizoda podcasta ‘S Barbarom’ dostupna je na portalu dulist.hr i YouTube kanalu, a kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem Instagramu profilu, YouTubeu, Facebooku i TikToku.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Darko Tipurić: Hrvatska ne sluša ekonomiste i nema strategiju! Što nakon 2027. kad ostanemo bez bespovratnih sredstava iz EU?

Barbara Đurasović