PodcastUrednički izbor

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Tonko Karaman o poslu i životu u Americi: Rasizam je prevladao, a nacija je podjeljena na pametne i glupe!

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Tonko Karaman o poslu i životu u Americi: Rasizam je prevladao, a nacija je podjeljena na pametne i glupe!

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Tonko Karaman o poslu i životu u Americi: Rasizam je prevladao, a nacija je podjeljena na pametne i glupe!U novoj epizodi podcasta dulista gostuje Tonko Karaman, međunarodni vaterpolo sudac i sudac američke vaterpolo muške i ženske lige. Ovaj Dubrovčanin s američkim državljanstvom proteklih je nekoliko tjedana proveo u Gradu. Naime, došao je doma za blagdane, ali odlučio i produljiti svoj boravak zbog Europskog prvenstva u vaterpolu koje se igra u Hrvatskoj, točnije u Gružu i bazenu Mladosti u Zagrebu.
Tonko je cijeli svoj život vezan uz vaterpolo, a danas na godišnjoj razini sudi na više od 600 utakmica u cijeloj Americi. Ispričao je zašto je odlučio Dubrovnik zamijeniti Južnom Kalifornijom, te kojim se poslom uz vaterpolo još bavi. Ispričao je koliko mu je teško suditi ženski vaterpolo zbog učestalih pritužbi na seksualno uznemiravanje u bazenu između igračica, a dotakli su se i aktualne teme rodnog identiteta te kako gleda na činjenicu da se sve više djece i mladih u Americi izjašnjavaju kao rodno nebinarnim.
Kao američki državljanin Karaman će u prosincu ove godine izaći na izbore. SAD očekuju nikad neizvjesniji izbori. Dva vremešna kandidata, Joe Biden i Donald Trump opet će se naći u utrci za američkog predsjednika. U razgovoru s Barbarom Đurasović otkrio je hoće li glasovati za republikance ili demokrate, ali i kakva je situacija u Americi u izbornoj godini te kolike su mu šanse da sudi vaterpolske utakmice na Olimpijskim igrama.
Cijela epizoda podcasta S Barbarom dostupna je na portalu dulist.hr i YouTube kanalu, a kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem Instagramu profilu, YouTubeu, Facebooku i TikToku.

Pročitajte još

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist

BROJNE PORUKE PODRŠKE Lapađani teško primili vijest o odlasku don Roberta Ćibarića

Dulist

POSTOJE LI I GDJE SU Najveći izazov studije prihvatnog kapaciteta bili su podatci

Andrea Falkoni Račić