PodcastUrednički izbor

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Kristijan Pavić: ACI je likvidan i možemo ulagati. Zašto marina u Komolcu čeka proširenje?

[PODCAST 'S BARBAROM'] Kristijan Pavić: ACI je likvidan i možemo ulagati. Zašto marina u Komolcu čeka proširenje?

U novoj epizodi podcasta DuLista gostuje predsjednik Uprave ACI d.d. Kristijan Pavić. Uz analizu posljednje dvije nautičke godine Pavić je govorio i o trendovima, konkurenciji, izazovima na tržištu te aktualnim projektima, poput izgradnje 23 u nizu marine u sustavu ACI-ja u Rijeci. Predsjednik Uprave ove nautičke tvrtke komentirao je teku li radovi na izgradnji riječke marine planiranom dinamikom, ali i hoće li se tvrtka na čijem je čelu prijaviti za koncesiju marine u Pločama.

U razgovoru s Barbarom Đurasović Pavić je komentirao i situaciju s crnim charterima, ali i koncesijama. Naime, gotovo sve koncesije za ACI marine ističu 2030. godine i već više od dvije godine čekaju na produljenje. Pavić je odgovorio kada očekuje produljenje koncesija te hoće li novi Zakon o pomorskom dobru u budućnosti utjecati na ACI.

ACI je svoje poslovanje još prije covid krize planirao proširiti i na prijevoz hidroavionima. Pavić je odgovorio može li se uskoro očekivati potpuna realizacija ovog projekta, hoće li i Dubrovnik biti obuhvaćen projektom povezivanja hidroavionima, a komentirao je i priču koja ga već neko vrijeme prati o kupnji osobnog aviona. Zašto je kupio avion te ‘ide’ li s njim iz Dubrovnik na posao u Rijeku – pogledajte u novoj epizodi podcasta.

Predsjednik Uprave ACI-ja dotaknuo se i ACI marine u Komolcu, govorio je o ostvarenim ulaganjima, projektu proširenja marine, ali i komentirao zašto se toliko dugo čeka obnova ljetnikovca Sorkočević te što tvrtka s njim na čelu planira u budućnosti razvijati u tom povijesnom zdanju.

Cijela epizoda podcasta S Barbarom dostupna je na portalu dulist.hr i YouTube kanalu, a kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem Instagramu profilu, YouTubeu, Facebooku i TikToku.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Tonči Tadić: Naš je predsjednik balkanska verzija Trumpa!

Barbara Đurasović

Nastavnici hrvatskog jezika Deranja i Asturić : Čitati, čitati i samo čitati. A sve kreće od roditelja!

Nora Di Leo

EKSKLUZIVNO ZA DULIST Ana Rucner će opet pozdraviti ljeto na Srđu, najavljuje najbolji koncert!

Maria Prkut