PodcastUrednički izbor

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Mato Franković odgovorio na pitanje hoće li dogodine po treći gradonačelnički mandat!

S barbarom Mato Frankovic

Zbog čega traje spor Grada i vlasnika Marine Frapa Franje Pašalića? Zašto će se u skučenom dijelu Lapada graditi nogometni stadion, kad već nije ucrtan u GUP-u? Postoji li mehanizam provjere iznajmljuju li se stanovi koje je Grad Dubrovnik dodijelio mladim obiteljima i braniteljima u Mokošici? – tek je dio pitanja na koje je odgovorio gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković koji je ususret blagdanu svetog Vlaha i Danu Grada Dubrovnika gostovao u novoj epizodi DuListovog podcasta.

Franković je iznio kronologiju spora i sudskih presuda između Grada i Pašalića te istaknuo kako vlasnik Marine Frapa nikad nije bio za dogovor s gradskom upravom, za razliku od Grada koji je bio spreman ustuknuti i izaći mu u susret. Ujedno je najavio i žalbu na, kako je sam istaknuo, presudu Upravnog suda koju smatra nečuvenom.

U razgovoru s Barbarom Đurasović dotaknuo se i radova na Poljani Paska Miličevića te komentirao mišljenje pojedinih sugrađana da oni ‘traju predugo’. Nezaobilazna tema bila je i Plan upravljanja te nosivi kapaciteti. Prvi čovjek Grada ne smatra da je svojevrsna pomama za kategorizacijom novih apartmana nastala zbog njegove najave da će gradska uprava s 31. ožujkom donijeti zabranu kategorizacije novih smještajnih kapaciteta. Franković je govorio o provođenju te odluke, ali i odgovorio zašto ne smatra da će ograničavanje broja novih apartmana biti u koliziji s najavom avioprijevoznika Ryanaira o dovođenju u Dubrovnik pola milijuna gostiju.

Dubrovački gradonačelnik je iznio nove detalje o autocesti prema Dubrovniku, rješenjima prolaska brze ceste do zračne luke, a ususret trostrukim izborima odgovorio na pitanja koja zasigurno zanimaju kako njegove stranačke kolege, tako i potencijalne protukandidate, ali i dubrovačku javnost: vidi li se još jedan mandat u saborskim klupama ili na listi za Europski parlament, te hoće li pregaziti obećanje dato u izbornoj noći 2021. kada je najavio da se više neće kandidirati za mjesto gradonačelnika Dubrovnika? Što je odgovorio pogledajte u novoj epizodi DuListovog podcasta.

Cijela epizoda podcasta S Barbarom dostupna je na portalu dulist.hr i YouTube kanalu, a kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem Instagramu profilu, YouTubeu, Facebooku i TikToku.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

ADIO, GOSPAR LUKO Bio je istinski čarobnjak riječi čiji su stihovi otvarali svako dječje srce

Dulist

DO MILANA ZA 30 EURA! Zašto nas hrvatski zračni prijevoznik penalizira?

Nora Di Leo