PodcastUrednički izbor

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Mato Franković odgovorio na pitanje hoće li dogodine po treći gradonačelnički mandat!

[PODCAST 'S BARBAROM'] Mato Franković odgovorio na pitanje hoće li dogodine po treći gradonačelnički mandat!

Zbog čega traje spor Grada i vlasnika Marine Frapa Franje Pašalića? Zašto će se u skučenom dijelu Lapada graditi nogometni stadion, kad već nije ucrtan u GUP-u? Postoji li mehanizam provjere iznajmljuju li se stanovi koje je Grad Dubrovnik dodijelio mladim obiteljima i braniteljima u Mokošici? – tek je dio pitanja na koje je odgovorio gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković koji je ususret blagdanu svetog Vlaha i Danu Grada Dubrovnika gostovao u novoj epizodi DuListovog podcasta.

Franković je iznio kronologiju spora i sudskih presuda između Grada i Pašalića te istaknuo kako vlasnik Marine Frapa nikad nije bio za dogovor s gradskom upravom, za razliku od Grada koji je bio spreman ustuknuti i izaći mu u susret. Ujedno je najavio i žalbu na, kako je sam istaknuo, presudu Upravnog suda koju smatra nečuvenom.

U razgovoru s Barbarom Đurasović dotaknuo se i radova na Poljani Paska Miličevića te komentirao mišljenje pojedinih sugrađana da oni ‘traju predugo’. Nezaobilazna tema bila je i Plan upravljanja te nosivi kapaciteti. Prvi čovjek Grada ne smatra da je svojevrsna pomama za kategorizacijom novih apartmana nastala zbog njegove najave da će gradska uprava s 31. ožujkom donijeti zabranu kategorizacije novih smještajnih kapaciteta. Franković je govorio o provođenju te odluke, ali i odgovorio zašto ne smatra da će ograničavanje broja novih apartmana biti u koliziji s najavom avioprijevoznika Ryanaira o dovođenju u Dubrovnik pola milijuna gostiju.

Dubrovački gradonačelnik je iznio nove detalje o autocesti prema Dubrovniku, rješenjima prolaska brze ceste do zračne luke, a ususret trostrukim izborima odgovorio na pitanja koja zasigurno zanimaju kako njegove stranačke kolege, tako i potencijalne protukandidate, ali i dubrovačku javnost: vidi li se još jedan mandat u saborskim klupama ili na listi za Europski parlament, te hoće li pregaziti obećanje dato u izbornoj noći 2021. kada je najavio da se više neće kandidirati za mjesto gradonačelnika Dubrovnika? Što je odgovorio pogledajte u novoj epizodi DuListovog podcasta.

Cijela epizoda podcasta S Barbarom dostupna je na portalu dulist.hr i YouTube kanalu, a kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem Instagramu profilu, YouTubeu, Facebooku i TikToku.

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

TURISTIČKI EXPERIENCI SVE POPULARNIJI Niša koju uz malo kreativnosti, a bez puno ulaganja, možete dobro iskoristiti

Ivana Mijić Vulinović