DuList INPodcastUrednički izbor

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Žarko Dragojević o prvom romanu. Je li ‘Prolazak na jugoistok’ čista fikcija ili su pojedini likovi i događaji stvarni?

[PODCAST 'S BARBAROM'] Žarko Dragojević o prvom romanu. Je li ‘Prolazak na jugoistok’ čista fikcija ili su pojedini likovi i događaji stvarni?

U utorak navečer u prepunim Lazaretima predstavio je svoj prvijenac ‘Prolazak na jugoistok’, a večeras (u srijedu) će u Kazalištu Marina Držića sa svojim bendom Embassy 516, održati veliki koncert kojim će obilježiti deset godina studijskog stvaralaštva. Upravo zato epizoda Dulistovog podcasta sa Žarkom Dragojevićem s iznimkom je dobila novi termin.

Žarkovi dojmovi s promocije tek se sliježu, a tek će pomalo početi stizati prvi dojmovi čitatelja o njegovom romanu i glavnom junaku, beskompromisnom istraživačkom novinaru Filipu. Koliko dugo je stvarao roman, zašto je dio radnje osim u Dubrovniku smjestio i na Kosovo, u grad Prizren, kako je uopće počeo pisati uzbudljivi novinsko-kriminalistički roman i jesu li likovi i događaji o kojima piše potpuna fikcija ili ipak imaju doticaja s našom nedavnom stvarnosti Domovinskog rata i privatizacije – doznajte u novoj epizodi podcasta dulista.

Žarko Dragojević, inače diplomirani novinar i politolog, iznio je svoj dojam o današnjoj situaciji u medijima, posebno onima u Dubrovniku, ali i odgovorio zašto je dao otkaz u Kazalištu Marina Držića, gdje je dugi niz godina bio voditelja odnosa s javnošću i prodaje. S Barbarom Đurasović razgovarao je o planovima, projektima u budućnosti, drugom romanu, albumu Trans njegovog benda Embassy 516, vinilu, ali i večerašnjem koncertu na kojeg još uspijete stići, jer početak je u 20 sati!

Cijela epizoda podcasta S Barbarom dostupna je na portalu dulist.hr i YouTube kanalu, a kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem Instagramu profilu, YouTubeu, Facebooku i TikToku.

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist