Crna kronikaUrednički izbor

TRAGEDIJA U prometnoj nesreći preminuo fra Ivan Kramar

U prometnoj nesreći u Platu u 55. godini života tragično je preminuo Fra Ivan Kramar, predstojnik samostana sv. Vlaha u Pridvorju.

Fra Ivan Kramar rođen je u 1967. godine u selu Maljine, općina Travnik. Studirao je teologiju u Sarajevu i Zagrebu. Osnovao je Društvo srednjebosanskih pjesnika 2000., kao i pjesničku manifestaciju ‘Pjesnici pod platanom’, a pokrenuo je i list Vrilo. U svjetskoj enciklopediji poezije, kao hrvatski pjesnik rođen u Bosni i Hercegovini, objavljen je 2015. godine. Objavljivao je u više časopisa, a posebno su značajna i njegova djela: Na oltaru ljepote, Zagreb, Kako smo pobijedili gromove, Kratka analiza modernog ateizma, Kameno more, Zagreb Čavli zime, Dom od kože, Dvoglasje za samoću. Kao predstojnik samostana u Pridvoju, fra Ivo Kramar organizirao je veliki broj kulturnih događanja u samostanu, a djelovao je i kao policijski kapelan Dubrovačko-neretvanske županije.

Podsjetimo, prometna nesreća u Platu dogodila se u četvrtak u popodnevnim satima. Sudarili su se osobno vozilo kojim je upravljao Kramar te autobus Libertasa. Očevid je u tijeku.

Redakcija DuLista izražava sućut obitelji i svim onima koji su poštovali fra Kramara.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

PREMINUO OTAC TOŠE PROESKOG Sestra pokojnog pjevača oprostila se emotivnom porukom

Dulist

VEĆ IMA DVIJE PRAVOMOĆNE PRESUDE Vozio pijan i pod zabranom, oduzeto mu vozilo

Dulist