GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

tjedni pregled

Pokrenuta nabava za sanaciju ljetnikovca Crijević Pucić

Ljetnikovac Crijević Pucić, vlasnika i korisnika Dubrovačkog simfonijskog orkestra, uskoro kreće u energetsku obnovu. Projektom je predviđena obnova krovišta zgrade, odnosno zamjena postojećeg pokrova i svih slojeva krovišta te sanacija kamenih oborinskih kanala, toplinska izolacija stropa prema tavanu, kompletno fugiranje svih kamenih pročelja zgrade, zamjena postojeće rasvjete energetski učinkovitijom LED rasvjetom i ugradnja dizalice topline zrak-voda za potrebe grijanja i hlađenja cjelokupnog prostora zgrade. Pokrenut je postupak javne nabave za izvođenje radova, procijenjenih na 428.993,12 eura bez PDV-a otvoren do 17. svibnja. Sredstva su u najvećem dijelu osigurana bespovratno kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti. Gradonačelniku Matu Frankoviću prošle je godine Odluku o financiranju ovog projekta, vrijednu 479.492,42 eura, uručila ministrica kulture i medija Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek, u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ‘Energetska obnova zgrada sa statusom kulturnog dobra’. Riječ je o najvišem iznosu prihvatljivih troškova uz stopu sufinanciranja od 100 %. Iznos do ukupne vrijednosti projekta, koja iznosi 592.512,61 eura, za Dubrovački simfonijski orkestar osigurao je Grad Dubrovnik u svom ovogodišnjem proračunu.

cvjetni koncert ljetnikovac crijevic pucic 12

Grad Dubrovnik sufinancira sportske aktivnosti za osobe s invaliditetom

Predstavnicima sedam dubrovačkih sportskih klubova gradonačelnik Mato Franković uručio je u četvrtak ugovore za sportske programe za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju u 2024. godini. Svoje su programe na Javni poziv prijavili Tenis klub Dubrovnik, Atletski klub Dubrovnik, Judo klub Dubrovnik 1966., Plivački klub Jug, Stolnoteniski klub Libertas, Judo klub Fortitudo i Taekwon-do klub Shark. Dodijeljenim sredstvima sufinanciraju se aktivnosti poput edukacije stručnog kadra, nabavke sportskih rekvizita i opreme, stručnog rada i natjecateljskog programa sportaša s invaliditetom te potpore perspektivnim mladim sportašima s invaliditetom. Ukupna vrijednost dodijeljenih ugovora iznosi 96.442,00 eura, što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje za 32 tisuće eura. Grad Dubrovnik prvi je grad u Republici Hrvatskoj koji je u svom proračunu izdvojio zasebnu stavku za sportske programe osoba s invaliditetom, a koja je od 2022. godini višestruko rasla.

Sufinanciranjem ovakvih programa Grad Dubrovnik želi potaknuti bavljenje sportom osoba s invaliditetom te utjecati na povećanje kvalitete života djece i mladih s invaliditetom kroz provođenje sportskih programa treninga i natjecanja u sportskim klubovima.

ugovori sportskim klubovima osi 15

Novo ruho parka Bad Homburg

Grad Dubrovnik putem Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu proveo je hortikulturno uređenje parka Bad Homburg gdje je zasađeno ukupno 108 grmova, 1150 komada trajnica, 300 komada sezonskog cvijeća te 10 penjačica. Park je tako oplemenjen grmovima vajgele, patuljaste pitospore, abelije, dojcije, hortenzije, sezonskim voćem sunpatiens, trajnicama afričkog ljiljana, veprine, velecvjetne pljuskavice, gazanije i lantane te penjačicama bogumile. Ukupna vrijednost uređenja je oko 12.900 eura s PDV-om odnosno 10.250 eura bez PDV-a.

Park Bad Homburg

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 2. svibnja 2024.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist

PROCJENA PRIHVATNOG KAPACITETA GRADA Zimi 1.200 stanovnika uz 4 tisuće postelja koje zjape prazne!

Andrea Falkoni Račić