Zanimljivosti

[FOTO] Gumene patkice na Stradunu podijelile mišljenja građana! Što vi mislite?

Gumene patkice collage

Trgovina gumenim patkicama, koja je u naš grad u Ulicu Od Puča stigla prije dvije godine, ovog je utorka otvorila svoja vrata i na najljepšoj ulici na svijetu – Stradunu. Naime, danas je trgovina bila prepuna turista, a i pokojeg domaćeg čovjeka koji je poželio vidjeti što se otvorilo.

U trgovini nas je dočekala nasmijana prodavačica koja nam je objasnila koliko koje patkice koštaju. Od najmanje do najveće. Dakle, najmanje se prodaju po cijeni od 8,90 eura, srednje 13,90 eura, a najveće 40,90 eura. A izbor je jako šarolik s obzirom na to da se prodaju samo patkice. Možete ih pronaći u stilu kipa slobode, mornara, Luke Modrića, gangstera, jednoroga i još mnogo drugih stilova. Trgovinu su komentirali i ljudi koji su odlučili svratiti i pogledati.

– Sve je ovdje nevjerojatno i jako sam oduševljena trgovinom gumenih patkica jer ih moja sestra obožava. Slala sam joj fotografije svake trgovine koje ih prodaju. Međutim, prije su bile zatvorene, ali danas sam uspjela doći i kupiti joj jednu te znam da će je rasplakati. Ovo će joj biti najbolji dar ikad. Naime, ja sam iz SAD-a iz države Washington gdje ovakvih trgovina nema, te ovakvo nešto još nisam vidjela. Na internetu sam pronašla neke u Milanu, Splitu, itd. – rekla nam je gošća iz Amerike.

Jedna Dubrovkinja nam je pak rekla kako se takve patkice, ali jeftinije, mogu pronaći u bilo kojoj drugoj trgovini.

– To meni nema smisla, preskupe su, a djeca trče za njima kao da ih nikada nisu vidjela – dodala je.

Ipak, turistima se izgleda ovakve stvari sviđaju, a naše sugrađane je podijelila što se vidi ispod objave u Facebook grupi Gradskog kotara Grad. Naime, jedan član grupe je objavio: “NAPOKON!!! Patke se mogu kupiti i na Stradunu!”.

Objava je izazvala različite komentare. “U mojoj mladosti glavni suvenir bio je drveni Magarac i lutke Konavočice…..”, “Grad bi morao uvjetovati ponudu na Stradunu, iako nije njegov prostor”, “Misliš da ove što love Ryanair i što se s kruzera iskrcaju na dvije ure zanima nešto osim pekare, trafike, patkica…”, samo su neki od komentara. Objavu možete vidjeti OVDJE.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1927. Rođen skladatelj Mario Nardelli

Dulist

U HILTON IMPERIALU DUBROVNIK Predstavljanje premium turističke ponude

Dulist

ŠTO RADITI U SLUČAJU PUKNUĆA GUME U VOŽNJI? Odmjereno kočiti i ne raditi nagle pokrete

Dulist