PodcastUrednički izbor

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Ante Kačić emotivno o danima kada je prekinuo studij i došao braniti Grad: Neki su bježali, a mi smo došli!

[PODCAST 'S BARBAROM'] Ante Kačić emotivno o danima kada je prekinuo studij i došao braniti Grad: Neki su bježali, a mi smo došli!

U novoj epizodi podcasta DuLista gostuje dubrovački odvjetnik Ante Kačić. No, ovaj put tema nisu bile parnice i sudski postupci. Dan nakon sv. Nikole i Dana dubrovačkih branitelja Barbara Đurasović s gosparom Antom razgovara o njegovom ratnom putu. On je kao student prava u Zagrebu odlučio doći u Dubrovnik i braniti Grad. Prisjetio se tih dana i iznio intrigantne brojke. Naime, tog listopada 1991. iz Zagreba su krenula 34 studenata, a do Dubrovnika ih je došlo tek 16.

Zašto je odlučio prekinuti studij, ukrcati se u autobus i doći na ratište gdje je ostao sve do listopada 1992.?Je li imao drugog izbora? Kako je tekao povratak u normalan život, i zašto su neki od njegove braće po oružju ostali ‘zatočeni’ u ’91.? Je li tome kriv sustav, ali i tko i iz kojih razloga danas osporava zasluge i žrtvu hrvatskih branitelja – pogledajte u novoj epizodi podcasta.

Cijela epizoda podcasta S Barbarom dostupna je na portalu dulist.hr i YouTube kanalu, a kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem Instagram profilu, YouTubeu, Facebooku i TikToku.

Pročitajte još

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist

BROJNE PORUKE PODRŠKE Lapađani teško primili vijest o odlasku don Roberta Ćibarića

Dulist

POSTOJE LI I GDJE SU Najveći izazov studije prihvatnog kapaciteta bili su podatci

Andrea Falkoni Račić