GradUrednički izbor

TKO JE PODNIO KAZNENU PRIJAVU PROTIV GRADONAČELNIKA? Pašalić: ‘Ja nisam, ali ne znači da neću’

franjo pasalic mato frankovic

Iz Grada su danas poslali dokumente kojima demantiraju odvjetnika Kačića, te tvrde da Pašalić zaista jest podnio kaznenu prijavu protiv Gradonačelnika zbog izgradnje Lapadske obale.

Za pojašnjene smo pitali i samog Franja Pašalića.

-Ja nisam, možda je DORH sam podigao, tko zna tko ga je prijavio. Ja nisam. Nisam nikoga, niti osobu koja je izdala građevinsku dozvolu. Tako je država podnijela, ja nisam protiv nikoga. To će tek slijediti kasnije. Pitajte njih, pošto oni znaju kako se radi i kako se zaobilazi zakon i kako se ne poštuje zakon. Gospoda iz Grada sve znaju, pa neka vam oni razjasne. A mi znamo svoj posao, držimo se reda, rada i discpline i poštujemo hrvatski zakon, a što oni rade to pitajte njih zašto se to tako događa – rekao nam je Pašalić.
Na upit ima li kakve pretpostavke o svemu, Pašalić navodi da nema, ali:

-Ali netko će za nešto odgovarati, a tko za što… Bit će većih posljedica, pa ne može se ovako sa zakonom RH igrati i sam sebi umišljati da je viši od zakona. Ja nisam nikog prijavio, ali ne znači da neću – zaključio je Pašalić.

Podsjetimo, odvjetnik tvrtke Laguna Trade Ante Kačić izjavio je da Laguna Trade nije podnijela kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića. Iz Grada pak tvrde da imaju dokumente koji dokazuju suprotno, referirajući se na zapisnik Upravnog suda u Splitu od 2. veljače 2024. godine.

Navedeni zapisnik sadrži izjavu Mladena Prke, također odvjetnika gospodina Pašalića koji je na ročištu izjavio sljedeće: ”Također, tužitelj smatra da se izvršavanjem predmetne građevinske dozvole ujedno čini kazneno djelo opisano u čl. 212. Kaznenog zakona RH, što je pored ranije navedenog još jedan zakonom predviđeni razlog ništetnosti predmetne građevinske dozvole, a u vezi čega su u tijeku izvidi temeljem podnesene kaznene prijave od strane tužitelja.”

-Drugim riječima, odvjetnik gospodina Pašalića jasno tvrdi kako je podnio kaznenu prijavu protiv Gradonačelnika iz razloga što je izgradio Lapadsku obalu – tvrde iz Grada te zaključuju:

-Lapadsku obalu smo izgradili na ponos građanima grada Dubrovnika i veselimo se svim daljnjim prijavama gospodina Pašalića, jer što god radio Lapadska obala je tu – stoji na kraju priopćenja.

Pročitajte još

U PETAK KOD GIMNAZIJSKE DVORANE Komemoracija 77. obljetnice komunističkog zločina nad Stjepanom Wollitzem

Dulist

Gradonačelnik primio aktualnu Miss Universe Hrvatske Zrinku Ćorić

Dulist

MIGRANTI UKRALI VOZILO IZ SELA LOVORNO Policija upozorava: Konavljani, zaključavajte vozila!

Ivana Mijić Vulinović