PodcastUrednički izbor

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Nikola Janović, bivši jugaš i političar o novoj vlasti u Crnoj Gori. Postaje li predsjednik DPS-a?

s barbarom nikola janovic2

s barbarom nikola janovic5

Nakon što je završio vaterpolsku karijeru, o kojoj s posebnim ponosom priča o onim godinama dok je igrao u Gružu s kapicom Juga, našao se u politici. Nikola Janović, bivši vaterpolist i bivši ministar sporta i mladih u Vladi Crne Gore, gostuje u novoj epizodi podcasta DuLista.

Nakon nedavnih izbora Janović se našao kao oporbeni zastupnik DPS-a u novom sastavu crnogorskog parlamenta. U razgovoru s Barbarom Đurasović otvoreno komentira novu vladu, ali i smjer kojim Crnu Goru vodi premijer Milojko Spajić, ali i predsjednik tamošnje Skupštine, inače, samoprozvani četnički vojvoda Andrija Mandić. Dotakli su se i pitanja koliko se nama susjedna država udaljava od Europe, jesu li im izgledi za ulazak u Europsku uniju smanjeni i kakav je odnos prema NATO-u?

Janović, inače iz Kotora, komentira situaciju oko dva najzloglasnija klana u ovom dijelu svijeta, nastala upravo u njegovom rodnom gradu – škaljarski i kavački te tko bi se trebao s njima obračunati kako bi se suzbio kriminal. Što misli o skorašnjem popisu stanovništva Crne Gore, emisiji Andrije Jarka o ubojstvu novinara Ive Pukanića, kojeg je trag odveo sve do Crne Gore te hoće li na izborima preuzeti stranku DPS koju je gotovo tri desetljeća vodio Mile Đukanović – otkrijte u novoj epizodi DuListovog podcasta!

Cijela epizoda podcasta S Barbarom dostupna je na portalu dulist.hr i YouTube kanalu, a kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem Instagramu profilu, YouTubeu, Facebooku i TikToku.

Pročitajte još

DIVNA VIJEST Osnovna škola Montovjerna nosit će ime Luko Paljetak

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist