Podcast

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Jelena Obradović Mojaš o tajni dugovječnosti kolendavanja. Pogledajte tko nam je došao kolendat!

s barbarom Jelena Obradovic Mojas7

U novoj epizodi podcasta DuLista gostuje urednica u programu Hrvatskoga radija – Radio Dubrovnika, doc. dr. sc. Jelena Obradović Mojaš koja je svoju dosadašnju dugogodišnju znanstvenu karijeru posvetila kolendi. Ona je, ujedno, velikim dijelom zaslužna što je kolenda dobila status nematerijalnog kulturnog dobra.

U razgovoru s Barbarom Đurasović vratili su se osam stoljeća unatrag od prvih zapisao o kolendavanju, do današnjih dana. Iako se danas kolendava samo na Badnji dan i Staru godinu, zapisi svjedoče kako se u Dubrovniku kolendavalo puno više i češće, jer tom su se čestitarskom pjesmom zazivale dobre želje.

Naravno, priča o ovoj prekrasnoj dubrovačkoj tradiciji nije mogla proći bez kolendara. U našem studiju posjetio nas je omiljeni dubrovački glazbenik Željko Milković iz Tria Laus, a kako je Jelena ocijenila njegovu kolendu – pogledajte u novoj epizodi podcasta.

s barbarom Jelena Obradovic Mojas4

Cijela epizoda podcasta S Barbarom dostupna je na portalu dulist.hr i YouTube kanalu, a kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem Instagramu profilu, YouTubeu, Facebooku i TikToku.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Marko Dabrović: Bez promjene porezne politike neće samo Grad unutar zidina ostati bez ljudi!

Barbara Đurasović

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Nebojša Vukanović: Dodik ne može urediti nekoliko kilometara cesta, a ne graditi aerodorom u Trebinju!

Barbara Đurasović

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović