Aktualno

Slezacima odbijen zahtjev za građevinsku dozvolu za zgradu od 12 etaža

Slezacima odbijen zahtjev za građevinsku dozvolu za zgradu od 12 etaža

Tvrtki Laus centar d.o.o. odbijen je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za gradnju poslovno-stambene zgrade na bivšem zemljištu zaklade Mihanović. Kako navode iz Grada Dubrovnika postupak izdavanje građevinske dozvole tvrtke Laus centar d.o.o. je završen.
-Od strane nadležnog Upravnog odjela doneseno je rješenje o odbijanju zahtjeva, koji nije u skladu s odredbama plana i pozitivnim zakonskim propisima – kratko su naveli u odgovoru za DuList iz Grada Dubrovnika.
Podsjetit ćemo kako je prema projektu, o čemu smo pisali prije skoro godinu dana, građevinska bruto površina (GBP) građevine trebala biti 2247 metra kvadratna, a visina 22 metra.
-Prema projektu planirane su četiri podrumske etaže i osam nadzemnih. U podzemnim etažama je garažni prostor s 322 parkirna mjesta – naveli su nam još prošle godine iz Gradske uprave.
U međuvremenu je na relaciji Grad Dubrovnik – Laus centar zaiskrilo zbog pješačke staze koju je Gradsko vijeće proglasilo komunalnom infrastrukturom, a baš u vrijeme njenog usvajanja, investitor je na spornom zemljištu započeo s radovima.

Pročitajte još

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist

Studentska ‘PEP konferencija’ ovog četvrtka i petka na Kampusu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist