Grad

Grad investitora Laus Centar prijavio Državnom inspektoratu, očekuje žurno postupanje

slezaci zaklada mihanovic 2

Nakon rušenja, a potom negiranja činjenice kako je pješačka staza kao javno dobro odnosno komunalna infrastruktura postojala već preko sedamdeset godina, investitor Laus centar d.o.o. svojim radnjama ponovno uzurpira javno dobro tako da je sada ilegalno sagradio manju građevinu – poručuju iz Grada Dubrovnika.

Pravilnik o jednostavnim i drugim građevinama i radovima, čl. 2. stavak 2., iznose, a na koji se investitor poziva, određuje da se bez građevinske dozvole i glavnog projekta na građevnoj čestici ili obuhvatu zahvata u prostoru postojeće građevine ili zahvata u prostoru može graditi zgrada čuvarske službe tlocrtne površine do 12 m2 u skladu s tipskim projektom za kojega je doneseno rješenje na temelju članka 77. Zakona o gradnji ili tehnička ocjena sukladno posebnom zakonu.

Dakle, komentiraju, navedenu građevinu moguće je prema gornjoj odredbi graditi samo na građevnoj čestici postojeće građevine, a što u konkretnom slučaju, tvrde iz Grada Dubrovnika, ne odgovara istini ‘jer na predmetnoj čestici ne postoji postojeća građevina, već samo zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za gradnju garažno-poslovno-stambene građevine’.

– Još jedna neistina i obmana u nizu od strane investitora tj. selektivno tumačenje zakona i očigledno uzurpiranje gradskog zemljišta. Iz svega navedenog razvidno je da je za opisanu gradnju (čuvarsku kućicu) potrebno ishoditi akt s pravom gradnje što isti nisu napravili te proizlazi da se radi o bespravnoj gradnji. Grad Dubrovnik je navedeno postupanje investitora prijavio Državnom inspektoratu, Uredu građevinske inspekcije-ispostavi Dubrovnik te očekujemo žurno postupanje nadležnih tijela – zaključuju.

Pročitajte još

NEUREDNA I ZAPUŠTENA ŠIPANSKA LUKA Može li to bolje?

Dulist

STANOVNICI U ZIDINAMA LUDE ZBOG ŽOHARA Sanitat: Dezinsekcija je provedena prošli tjedan

Dulist

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist