Politika

FRANKOVIĆ OŠTRO ZAKLADI MIHANOVIĆ Ako ste se vi prodali za Judine škude, mi nismo

FRANKOVIĆ OŠTRO ZAKLADI MIHANOVIĆ Ako ste se vi prodali za Judine škude, mi nismo

Prihodi Grada Dubrovnika u prva tri mjeseca 2021. godine nešto su veći od 70 milijuna kuna, a rashodi su oko 50 milijuna kuna.

-Zadržali smo financijsku likvidnost u ovim teškim vremenima – odgovorio je gradonačelnik Mato Franković na sjednici Gradskog vijeća vijećnici Marini Vučković Matić (HNS).

Drugo njeno pitanje odnosilo se na placu u Gružu. zanimalo ju je zašto još nema građevinske dozvole za taj projekt i zašto još nije pokrenuta javna nabava.

-Vjerojatno ste svjedočili medijskim napisima da se placa trebala raditi već 2017. godine. No, tada se mogla raditi jedino be dokumentacije, bez građevinske dozvole, bez suglasnosti konzervatora i bez dokumentacije. Od tada do danas je sve odrađeno –  rekao je te poručio kako se do kraja tjedna očekuje građevinska dozvola. Svima onima koji tvrde da se to trebalo odraditi još 2017. godine poručio je možda u snovima i mašti, možda bez papira. Na to je Vučković Matić rekla kako je to još jedno od njegovih neispunjenih obećanja.

-Grad je pokrenuo postupak i zaštitit ćemo javnu imovinu. Neki imaju bager, a mi imamo pero koje je jače od bagera – poručio je Franković na pitanje Nikše Selmanija (Srđ je Grad) oko spornog puta na zemljištu Zaklade Mihanović i njegove uknjižbe.

-Treba poštivati Grad u kojeg ste došli. Ne dozvoljavam niti Zakladi braće Mihanović da nam sole pamet. Njihova soljenka nam ne odgovara. Trebali su misliti o javnom interesu, ne samo o interesu stanovnika Dola. Ako su se bili voljni prodati za Judine škude, mi nismo. Ono što želite napraviti gradu neće vam proći – poručio je Franković.

Odgovarajući na pitanje vijećnika Ivana Jelčića (DDS) gradonačelnik je rekao kako su turistički djelatnici i pomorci prioritet pri cijepljenju, no cjepiva nažalost nema dovoljno. Rekao je kako vjeruje da će se do lipnja sve razriješiti, odnosno da ćemo do tada uhvatiti ritam cijepljenja. Istaknuo je i kako je bolnica adekvatno odgovorila na pandemiju te da nijedan Covid pacijent ne može reći da u bolnici nije dobio adekvatnu skrb.

-Pripremili smo se i odgovorno smo odradili ovu priču – rekao je.

Vijećnik Maro Kristić (Mosta) potaknuo je i pitanje stambenog rješavanja branitelja na Nuncijati. Gradonačelnik je rekao kako se čeka suglasnost UNESCO-a na prijedlog UPU-a.

-Sve što je bilo potrebno smo odradili. Čekamo zeleno svjetlo i vjerujem da ćemo ga dobiti do lipnja i tad možemo ići na usvajanje UPU-a i dodjelu zemljišta – rekao je gradonačelnik.

 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist