Politika

Kristić: Je li ovo korak za zaustavljanje megalomanske gradnje na zemljištu Zaklade Mihanović?

Proglašenjem svojstva komunalne infrastrukture kao javnog dobra u općoj uporabi pješačke staze koja spaja ulicu dr. Ante Starčevića s ulicom Put od Republike i Vukovarskom ničim se ne omogućava projekt buduće izgradnje na zemljištu Zaklade braće Mihanović. rekao je to na Gradskom vijeću gradonačelnik Mato Franković. Naime, to je pitanje potaknuo Maro Kristić, kojega je zanimalo što se s tim projektom događa.

-Ovaj dio je posebno zanimljiv jer se nalazi na pripadajućem dijelu zemljišta Zaklade Mihanović, gdje se iz medija moglo saznati kako će se tamo u perspektivi graditi jedan od najvećih građevinskih objekata U Dubrovniku s ogromnim brojem stanova. Je li ovo jedan od koraka Grada da se zaustavi megalomanska gradnja i što se konkretno događa po pitanju te dozvole. Primijetio sam da Sanitat više ne naplaćuje parking na kontra strani od vile Palme – rekao je Kristić.

Gradonačelnik je rekao kako je ta parcela u privatnom vlasništvu.

-Zaklada je ušla u određene partnerske odnose s drugom tvrtkom. Izmjenama i dopunama GUP-a iz 2014. godine ukinula se cesta koja je išla preko cijele te parcele te se omogućila možda i veća gradnja nego je to bilo prije planirano. Maknuto je i pravilo izrade arhitektonsko-urbanističkog natječaja samo za tu česticu. Ovom odlukom ne onemogućavamo nikoga u njegovim pravima. Radi se o cesti koja je u nespornom vanknjižnom vlasništvu Grada Dubrovnika. Ne znam hoće li to utjecati na projekt, ali znam da su upozoreni na određene manjkavosti. Kad isprave dokumentaciju, vidjet ćemo kako će se uskladiti sa stavkama GUP-a. Ovime samo štitimo gradsku komunalnu infrastrukturu – poručio je Franković.
Podsjetimo na pisanje DuLista iz srpnja 2020., kako je tvrtka braće Maria i Nina Slezaka, Laus centar d.o.o. podnijela  zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za poslovno-stambenu gra­đevinu s pomoćnom građevinom na ovom zemljištu.

Naknadno je Maro Kristić obznanio kako je neslužbeno doznao kako je cesta koju je Grad prethodno zaštitio, jutros nestala pod bagerima.

Pročitajte još

Vlahušić ima recept za besplatne vrtiće već u ovoj godini

Dulist

PR STRUČNJAK KREŠIMIR MACAN Superizborna godina bit će super zanimljiva jer donosi previše nepoznanica!

Dulist

Hoće li biti na listi za parlamentarne izbore? Franković: ‘Nadam se da ne’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija