Grad

LAUS CENTAR Zašto gradonačelnik sad bespravno svojata privatno vlasništvo naše tvrtke?

bageri slezaci 4

Nakon što se na svome Facebook profilu gradonačelnik Mato Franković proteklog četvrtka osvrnuo na situaciju sa zemljištem kod FINA-e te se zapitao ‘uključuje li se i građevinski investitor u predizbornu kampanju’, reagirali su iz tvrtke investitora Laus centar. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Slijedom jučerašnje objave na FB društvenoj stranici gradonačelnika Mata Frankovića u kojoj ponovno ističe nezakonito postupanje s ciljem uzurpiranja imovine u vlasništvu tvrtke Laus Centar d.o.o. koja se odnosi na kat. čestice 514/1, 514/2 i 517/2 k.o. Gruž, pozivajući se na Zakon o komunalnom gospodarstvu želimo istaknuti sljedeće važne činjenice:

Gradonačelnik se u svojim izjavama često poziva na važeći Zakon o komunalnom gospodarstvu. Prema
l. 131 navedenog zakona Grad Dubrovnik morao je ustrojiti evidenciju komunalne infrastrukture u roku od godinu dana od stupanja na snagu ovog zakona, odnosno do 4. 8. 2019.g. Isto nije napravio za kat. čestice 514/1, 514/2 i 517/2 k.o. Gruž, jer na navedenim česticama ne postoji komunalna infrastruktura.
Stoga se pitamo, zašto gradonačelnik sad bespravno svojata privatno vlaštvo tvrtke Laus Centar d.o.o ili se pak to sjetio učiniti u predizborno vrijeme kako bi investitora bojkotirao u izvođenju projekta sukladno važećem GUP-u?

Inače, gradonačelnik je propustio iskomentirati službene dokumente Grada Dubrovnika, koji neosporno potvrđuju da i sam Grad Dubrovnik priznaje vlasništvo kat. čestice 514/1, 514/2 i 517/2 k.o. Gruž, kao imovinu tvrtke Laus Centar d.o.o. samo nekoliko mjeseci prije pokušaja otuđivanja iste. Propustio je pojasniti što je protuzakonito u odnosu na radove koje investitor izvodi na svom zemljištu.

Banner 300x250 DU 1

Gradonačenik je zaboravio i javno imenovati građevinske investitore koji ga više godina ucjenjuju, pritišću i mašu s nemoralnim ponudama. Nevještim spinom o uključivanju investitora u predizbornu političku kampanju gradonačelnik pokušava skrenuti pozornost javnosti s ozbiljnih problema, pokušaja nezakonitih radnji i uzurpaciji privatne imovine.

Tvrtka Laus Centar d.o.o ne sudjeluje, niti će sudjelovati u političkim kampanjama, niti će podupirati bilo kojeg kandidata, no, štitit će svoju imovinu od političara i poduzeti sve zakonom dopuštene pravne radnje u cilju osporavanja bespravnog postupanja gradonačelnika – stoji u priopćenju Laus Centra.

Pročitajte još

ZBOG REGATE Pogledajte koja će parkirna mjesta biti onemogućena u Ulici Ivana pl. Zajca

Dulist

Zbog radova na vodovodu dio grada sutra bez vode

Dulist

Međunarodna konferencija „Svjetska baština – planiranje i upravljanje“ u Dubrovniku

Dulist