Grad

LAUS CENTAR Zašto gradonačelnik sad bespravno svojata privatno vlasništvo naše tvrtke?

LAUS CENTAR Zašto gradonačelnik sad bespravno svojata privatno vlasništvo naše tvrtke?

Nakon što se na svome Facebook profilu gradonačelnik Mato Franković proteklog četvrtka osvrnuo na situaciju sa zemljištem kod FINA-e te se zapitao ‘uključuje li se i građevinski investitor u predizbornu kampanju’, reagirali su iz tvrtke investitora Laus centar. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Slijedom jučerašnje objave na FB društvenoj stranici gradonačelnika Mata Frankovića u kojoj ponovno ističe nezakonito postupanje s ciljem uzurpiranja imovine u vlasništvu tvrtke Laus Centar d.o.o. koja se odnosi na kat. čestice 514/1, 514/2 i 517/2 k.o. Gruž, pozivajući se na Zakon o komunalnom gospodarstvu želimo istaknuti sljedeće važne činjenice:

Gradonačelnik se u svojim izjavama često poziva na važeći Zakon o komunalnom gospodarstvu. Prema
l. 131 navedenog zakona Grad Dubrovnik morao je ustrojiti evidenciju komunalne infrastrukture u roku od godinu dana od stupanja na snagu ovog zakona, odnosno do 4. 8. 2019.g. Isto nije napravio za kat. čestice 514/1, 514/2 i 517/2 k.o. Gruž, jer na navedenim česticama ne postoji komunalna infrastruktura.
Stoga se pitamo, zašto gradonačelnik sad bespravno svojata privatno vlaštvo tvrtke Laus Centar d.o.o ili se pak to sjetio učiniti u predizborno vrijeme kako bi investitora bojkotirao u izvođenju projekta sukladno važećem GUP-u?

Inače, gradonačelnik je propustio iskomentirati službene dokumente Grada Dubrovnika, koji neosporno potvrđuju da i sam Grad Dubrovnik priznaje vlasništvo kat. čestice 514/1, 514/2 i 517/2 k.o. Gruž, kao imovinu tvrtke Laus Centar d.o.o. samo nekoliko mjeseci prije pokušaja otuđivanja iste. Propustio je pojasniti što je protuzakonito u odnosu na radove koje investitor izvodi na svom zemljištu.

Gradonačenik je zaboravio i javno imenovati građevinske investitore koji ga više godina ucjenjuju, pritišću i mašu s nemoralnim ponudama. Nevještim spinom o uključivanju investitora u predizbornu političku kampanju gradonačelnik pokušava skrenuti pozornost javnosti s ozbiljnih problema, pokušaja nezakonitih radnji i uzurpaciji privatne imovine.

Tvrtka Laus Centar d.o.o ne sudjeluje, niti će sudjelovati u političkim kampanjama, niti će podupirati bilo kojeg kandidata, no, štitit će svoju imovinu od političara i poduzeti sve zakonom dopuštene pravne radnje u cilju osporavanja bespravnog postupanja gradonačelnika – stoji u priopćenju Laus Centra.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist