Grad

Reakcija Laus Centra: Kućica je čuvarska, a anketom Franković nastavlja s pritiscima

Reakcija Laus Centra: Kućica je čuvarska, a anketom Franković nastavlja s pritiscima

Nastavno na postavljenu kućicu na putu iznad Fine te vijest kako je Grad Dubrovnik pokrenuo inicijativu za očuvanje javnog prostora, tvrtka Laus Centar d.o.o. poslala je ocitovanje koje prenosimo u cijelosti.

‘Klik za neistine dubrovačkog gradonačenika?

Tvrtka Laus Centar d.o.o postavila je kućicu čuvarske službe na svom vlastitom zemljištu sukladno svim zakonima i propisima u sklopu obuhvata građevinske parcele na čest.zem. 514/1 k.o. Gruž, a na temelju članka 2. stavka 2., članka 3.a. i članka 6. stavka 1. Pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama i radovima. (NN, br. 112/17, 34/18, 36/19, 98/19 i 31/20).

Anketom koja je postavljena na FB stranici grada Dubrovnika gradonačelnik nastavlja s pritiscima, nezakonitim postupanjem s ciljem uzurpiranja privatne imovine u vlasništvu tvrtke Laus Centar d.o.o., obmanjuje građane i prikuplja lažne poene u političkoj kampanji.

Pri kreiranju ankete posebnu pozornost treba posvetiti pitanjima, koja trebaju biti objektivna, istinita, lišena pretpostavki i što je najvažnije, ispitanicima treba ponuditi slobodu izbora kako bi se dobili relevantni podaci i ispravno oblikovana ljestvica stavova. Autori gore navedene ankete, koji pozivaju građane da daju svoje mišljenje o prolasku kroz privatnu parcelu bez slobode izbora, ne žele čuti glas građana i nije ih uopće briga što građani misle. Pozivati građane da jednim klikom potvrdu neistine dubrovačkog gradonačelnika jedino može biti put koji razdvaja, a ne spaja, zar ne?’, stoji u potpisu tvrtka Laus Centar d.o.o.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist