Grad

Laus Centar: Franković ‘herojsko’ svojatanje privatne imovine koristi u svrhu političke kampanje

001zaklada mihanovic fina palma ograda

Tvrtka Laus Centar d.o.o. reagirala je na Facebook objavu gradonačelnika Mata Frankovića, a u kojoj je on na vijest da je kućica izgrađena na na pješačkoj stazi iznad FINA-e legalna, komentirao ‘da će se do zadnjeg atoma snage braniti i sačuvati prostor Grada od daljnje uzurpacije onih koji ovaj Grad i njegove građane ne poštuju’.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

‘Kao što smo i ranije isticali tvrtka Laus Centar d.o.o postavila je kućicu čuvarske službe na svom vlastitom zemljištu sukladno svim zakonima i propisima u sklopu obuhvata građevinske parcele na čest.zem. 514/1 k.o. Gruž, a na temelju članka 2. stavka 2., članka 3.a. i članka 6. stavka 1. Pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama i radovima. (NN, br. 112/17, 34/18, 36/19, 98/19 i 31/20), što je potvrdio i inspekcijski nadzor Građevinske inspekcije Državnog inspektorata.

Važno je, opet, istaknuti da se radi o vlastitom zemljištu tvrtke Laus Centar d.o.o, jedinog vlasnika predmetnog zemljišta, na kojem ne postoji nikakvo javno dobro niti je kao takvo upisano u zemljišne knjige i katarske planove.

Važno je, opet, istaknuti da novi projekt tvtke Laus centar d.o.o predviđa uređene dvije staze između puta Dr. Ante Starčevića i puta od Republike i Vukovarske ulice kojima će građani neometano prolaziti.

Gradonačelnikov Facebook komentar u kojem propituje odluke institucija RH donesene sukladno važećim zakonima RH i ‘herojsko’ svojatanje privatne imovine služe isključivo za obmanjivanje javnosti i manipulacije građana u svrhu političke kampanje. Ujedno, krši ustavno načelo i zakonske propise RH inicirajući Odluke koje nemaju valjano zakonsko utemeljenje te ovim činom pokazuje nepoštovanje i prema svojim sugrađanima namjerno ih dovodeći u zabludu kako bi mu poklonili povjerenje za još jedan mandat.

Tvrtka Laus centar d.o.o. i dalje će poduzimati sve zakonom dopuštene pravne radnje u cilju osporavanja bespravnog postupanja Grada Dubrovnika’, napisali su iz tvrtke Laus Centar d.o.o.

Pročitajte još

STANOVNICI U ZIDINAMA LUDE ZBOG ŽOHARA Sanitat: Dezinsekcija je provedena prošli tjedan

Dulist

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist