AktualnoPodcastUrednički izbor

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Nebojša Vukanović: Dodik ne može urediti nekoliko kilometara cesta, a ne graditi aerodorom u Trebinju!

s barbarom nebojsa vukanovic

Dok se i na Gradskom vijeću Grada Dubrovnika održanom u utorak otvorila tema gradnje aerodroma u Trebinju i štetnosti za vodoopskrbi sustav Omble, trebinjski političar Nebojša Vukanović, narodni zastupnik Republike Srpske, a ujedno i žestoki protivnik Milorada Dodika tvrdi kako se aerodrom tamo nikad neće izgraditi. Gostujući u novoj epizodi DuListovog podcasta oporbeni zastupnik u banjalučkoj skupštini Nebojša Vukanović je izjavio kako je nesuvislo razvijati novu zračnu luku na prostoru gdje se na 60 kilometara zračne linije nalaze još četiri aerodroma te je prvenstveni razlog forsiranja tog projekta skupljanje političkih bodova.

Brojni Dubrovčani rado posjećuju trebinjske restorane, prošle je godine na području Dubrovnika radilo oko 4 do 5 tisuća Trebinjaca. Danas je taj broj vjerojatno sličan te je Dubrovnik, iznosi Vukanović, postao najveći poslodavac Trebinja. Odgovara na pitanje i koliko im se podigao standard otkako njegovi sugrađani rade u Dubrovniku, ali i koliko profitiraju od turizma naslanjajući se i koristeći brend te blizinu Dubrovnika.

Sam Vukanović je u dubokom sukobu s predsjednikom RS-a Dodikom i njegovim režimom zbog čega je neprestano u sudskim sporovima s njim i njegovim ljudima. On se zalaže, objašnjava, za politiku normalizacije i pomirenja. Zašto Dodika naziva srbendom, a predsjednik BiH entiteta Dodik njega proziva da je američki plaćenik i izdajnik? Hoće li se Trebinje službeno ispričati Dubrovniku ukoliko u listopadu na lokalnim izborima pobjedi kandidat njegove stranke Lazar Radan – sve odgovore na ta pitanja pogledajte u novoj epizodi podcasta.

Cijela epizoda podcasta S Barbarom dostupna je na portalu dulist.hr i YouTube kanalu, a kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem Instagramu profilu, YouTubeu, Facebooku i TikToku.

Pročitajte još

Meteorolog: ‘Do kraja svibnja promjenjivo, a ljeto će biti toplije od prosjeka uz moguće suše’

Dulist

HRVATSKA DRUGA PO INFLACIJI Maslinovo ulje u travnju skuplje 61,4 posto!

Dulist

DOSJE JARAK Banožić prvi put nakon nesreće: ‘Želim istinu, nisam pretjecao’

Dulist