GradPodcastUrednički izbor

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

s barbarom andro vidak 1

U novoj epizodi DuListovog podcasta gostuje Andro Vidak, čovjek koji je svojim rukama punih sedam godina gradio i izgradio jednu od najljepših pozornica na otvorenom na svijetu, onu na Orsuli. Andro je nedavno dobio upravljanje nad Orsulom te se nakon 2015., kada je samostalno upravljao ovim prostorom, vraća na scenu. U podcastu S Barbarom prisjeća se početaka kada je bio u potrazi za prostorom na kojem će bez prijava i dolaska policajca ‘Slavka’ moći puštati glazbu.

Andro se vratio u 2003., kada je otkrio ovu gradsku površinu i ispričao što ga je dočekalo na prostoru Orsule te kako je kamen po kamen, svojim osobnim sredstvima, stvarao amfiteatar. Tamo je ostavio četiri apartmana, priznaje otvoreno Andro Vidak! Ovaj entuzijast i istinski zaljubljenik u glazbu priča tko mu je sve pomogao, koliko ga je politika sputavala, ali i tko mu je od političara pružio ruku podrške, koje mu je razdoblje bilo najgore i što se dogodilo u vremenu kada je Orsulu najprije preuzeo Rezervat Lokrum, pa potom gradska tvrtka Baština koja mu je nedavno dodijelila upravljanje nad ovim prostorom. U podcastu govori o tome što je sve radio od trenutka kada je otišao s Orsule i je li je zapravo ikad napustio, a odgovorio je i na pitanje je li ikad bio zaposlenik Lokruma, o čemu se jedno vrijeme pričalo po Gradu.

Orsula je službeno postala javni gradski park, ponovno zbog Androvog angažmana jer je predložio da ta zona postane javni prostor, te tako spriječi da se netko sutra domisli predložiti da i taj prostor postane građevinska zona. Vidak govori i o budućnosti Orsule, idejnoj studiji kojom bi se konačno oblikovala društvena funkcija parka. Ta idejna studija nažalost skuplja prašinu negdje u ladicama gradske uprave. Andro je u razgovoru s Barbarom Đurasović prvi put u javnost iznio da je studija obuhvatila i idejno prometno rješenje. Uz jednu treću traku, uređenje jedne stare ceste i preusmjeravanje prometa riješila bi se ključna dionica – prometovanja oko Grada, a Orsula više ne bi bila odsječena, kao što je to danas.

Andro Vidak je najavio i tko će sve svirati ove sezone na Orsuli, te je uz grupu Zoster najavio i nastup Maje Grgić i Matije Cveka, ali se prisjetio i genijalnog koncerta Nena Belena na Orsuli. Koliko je Belan tražio za nastup i zašto mu to neće nikad zaboraviti – pogledajte u novoj epizodi podcasta.

Cijela epizoda podcasta S Barbarom dostupna je na portalu dulist.hr i YouTube kanalu, a kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem Instagramu profilu, YouTubeu, Facebooku i TikToku.

Pročitajte još

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist

PROCJENA PRIHATNOG KAPACITETA GRADA Zimi 1.200 stanovnika uz 4 tisuće postelja koje zjape prazne!

Andrea Falkoni Račić

Pročelnica Ivana Brnin na panelu o Smart City rješenjima

Dulist