Aktualno

PRVA ROŠADA BISKUPA ROKA Don Ćibarić iz Mihajla seli u Trsteno, evo tko dolazi na njegovo mjesto!

Don Roko Glasnovic 02v

Biskup Roko Glasnović o svetkovini Uzašašća Gospodinova potpisao je dekrete o premještajima u župama Dubrovačke biskupije. Time se don Robert Ćibarić, župnik najveće župe naše biskupije razrješuje službe župnika župe sv. Mihajla, Lapad i imenuje se župnikom župe sv. Vida, Trsteno, dok se don Frano Kuraja razrješuje se službe župnika župe sv. Marka, Korčula i imenuje se župnikom župe sv. Mihajla, Lapad; don Josip Mudri razrješuje se službe upravitelja župe sv. Mihovila, Viganj i imenuje se župnikom župe sv. Marka Korčula; don Mario Karatović razrješuje se službi župnika župe Presvetog Spasitelja i kapelana u Domu umirovljenika ‘Termoterapija’, Mokošica i imenuje se župnikom župe sv. Mihovila, Viganj; mons. Ivan Šimić razrješuje se službe upravitelja župe Gospe od Šunja, Lopud dok će nastaviti vršiti službu ravnatelja Arhiva Dubrovačke biskupije; don Miroslav Karatović razrješuje se službe privremenog upravitelja župa Velike Gospe, Postranje i sv. Ane, Brgat i imenuje se župnikom župe Gospe od Šunja, Lopud. Župu Presvetog Spasitelja u Mokošici i duhovnu brigu o bolesnicima u Općoj bolnici Dubrovnik preuzima Družba Misionara Krvi Kristove, te će ova imenovanja, kao i imenovanja mladomisnika, biti objavljena u narednom razdoblju.

Biskup Roko također će razrješiti službe don Miha Litića, župnika župe sv. Mihovila, Kliševo, te odlazi u zasluženu mirovinu. Don Hrvoje Zaninović razrješuje se službi upravitelja župa sv. Srđa i Baha, Pridvorje i sv. Nikole, Dubravka i imenuje se župnikom župe sv. Mihovila, Kliševo. Don Tonći Ante Prizmić razrješuje se službe upravitelja župe sv. Kuzme i Damjana, Lastovo i imenuje se župnikom župe sv. Srđa i Baha, Pridvorje i upraviteljem župe sv. Nikole, Dubravka. Don Mišo Pecotić razrješuje se službe župnog vikara župe Svih Svetih, Blato i službe pastoralnog suradnika u župama Žrnovo, Pupnat i Račišće i imenuje se župnikom župe sv. Kuzme i Damjana, Lastovo. Don Robert Karačić razrješuje se službe upravitelja župe sv. Martina, Žrnovo i ostaje na službama u ostalim župama. Don Jerko Ban razrješuje se službi upravitelja župa sv. Stjepana, Luka Šipanska i Velike Gospe, Suđurađ i imenuje se župnikom župe sv. Martina, Žrnovo. Don Jozo Sebežević razrješuje se službi župnika župe sv. Petra i Pavla, Zaton Doli i upravitelja župe sv. Marije Magdalene, Banići i imenuje se župnikom župe sv. Stjepana, Luka Šipanska i upraviteljem župe Velike Gospe, Suđurađ.

Isto tako, don Stipo Zadro razrješuje se službi župnika župe sv. Vlaha, Babino Polje i upravitelja župa Velike Gospe, Goveđari i sv. Antuna opata, Maranovići i imenuje se župnikom župe sv. Petra i Pavla, Zaton Doli. Don Pero Pranjić razrješuje se službe upravitelja župe sv. Ivana Krstitelja, Ponikve i imenuje se župnikom župe sv. Marije Magdalene, Banići. Don Jure Paponja razrješuje se službi upravitelja župe sv. Jurja, Osojnik i bolničkog kapelana u Općoj bolnici Dubrovnik i imenuje se župnikom župe sv. Vlaha, Babino Polje i upraviteljem župa Velike Gospe, Goveđari i sv. Antuna opata, Maranovići. Don Stipo Miloš razrješuje se službi župnika župe Očišćenja Marijina, Smokvica i upravitelja župe sv. Petra, Čara i imenuje se župnikom sv. Jurja, Osojnik. Don Ivo Markić razrješuje se službe župnog vikara župe sv. Mihajla, Lapad i imenuje se župnikom župe Očišćenja Marijina, Smokvica i upraviteljem župe sv. Petra Čara. Don Vilim Petrović razrješuje se službe župnika župe sv. Marije Magdalene, Mandaljena i imenuje se župnikom župe sv. Ivana Krstitelja, Ponikve. Don David Marjanović razrješuje se službe upravitelja župe sv. Vida, Trsteno i imenuje se župnikom župe sv. Marije Magdalene, Mandaljena i nastavlja vršiti službu kancelara Dubrovačke biskupije.

Razrješenja/imenovanja stupaju na snagu 19. kolovoza 2024. godine.

Pročitajte još

DOSJE JARAK Banožić prvi put nakon nesreće: ‘Želim istinu, nisam pretjecao’

Dulist

BIG GAME OREBIĆ Ekipa ‘Ma Lu’ najuspješnija, ulovili tunu od 53 kilograma

Dulist

CRVENI KRIŽ POZIVA Daruj krv i spasi život

Dulist