Aktualno

Šuica: ‘Naše članstvo u Europskoj uniji je omogućilo da ovaj projekt postane stvarnost’

Potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica rekla je da je danas ‘dan simbolike, dan kada je Hrvatska ujedinjena’.

– Zaista je povijesni trenutak da se Dubrovnik spoji s ostatkom Hrvatske, Europe i s cijelim svijetom. Ne radi se samo o Gradu, nego o Pelješcu, Korčuli i Mljeti. On je simbol našeg osmogodišnjeg članstva u EU. Drago mi je da smo uspjeli ga realizirati premda je bilo vrluddanja oko toga treba ili ne most. Danas ga imamo. Nadam se da će on sljedeće godine proraditi – naglasila je Šuica.

Gledajući iz kuta njenog portfelja potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju, nada se kako će demografski pokazatelji ovog područja biti pozitivni te da će Pelješki most omogućiti da mlade obitelji zaista ostanu živjeti ovdje jer će im biti relativno blizu doći u ostale djelove Hrvatske.

– Radi se o fondu za koheziju. Nadam se da će na taj način Hrvatska dobiti bolju prometnu infrastrukturu i da će Dubrovnik približiti koliko god se to činilo da to nije velika razlika. Sljedeće godine ulazimo u Schengen što znači sjednete u automobil u Brusselessu i dođete ovdje. Jedna Europa i jedna Hrvatska – dodala je.

Pročitajte još

U DNEVNIKU NOVE TV Gordana Buljan Flander dala neopozivu ostavku na mjesto ravnateljice Poliklinike

Dulist

PAVELA NAKON OSVAJANJA HRVATSKE VELIKE NAGRADE SIGURNOSTI Ovo je kruna karijere!

Dulist

DR. SINIŠA CAR NAPUSTIO JE NAJZELENIJI OTOK Mljet je unio mir u moj život

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija