Aktualno

Šuica: ‘Naše članstvo u Europskoj uniji je omogućilo da ovaj projekt postane stvarnost’

Šuica: 'Naše članstvo u Europskoj uniji je omogućilo da ovaj projekt postane stvarnost'

Potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica rekla je da je danas ‘dan simbolike, dan kada je Hrvatska ujedinjena’.

– Zaista je povijesni trenutak da se Dubrovnik spoji s ostatkom Hrvatske, Europe i s cijelim svijetom. Ne radi se samo o Gradu, nego o Pelješcu, Korčuli i Mljeti. On je simbol našeg osmogodišnjeg članstva u EU. Drago mi je da smo uspjeli ga realizirati premda je bilo vrluddanja oko toga treba ili ne most. Danas ga imamo. Nadam se da će on sljedeće godine proraditi – naglasila je Šuica.

Gledajući iz kuta njenog portfelja potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju, nada se kako će demografski pokazatelji ovog područja biti pozitivni te da će Pelješki most omogućiti da mlade obitelji zaista ostanu živjeti ovdje jer će im biti relativno blizu doći u ostale djelove Hrvatske.

– Radi se o fondu za koheziju. Nadam se da će na taj način Hrvatska dobiti bolju prometnu infrastrukturu i da će Dubrovnik približiti koliko god se to činilo da to nije velika razlika. Sljedeće godine ulazimo u Schengen što znači sjednete u automobil u Brusselessu i dođete ovdje. Jedna Europa i jedna Hrvatska – dodala je.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist