Aktualno

Franković: ‘Most predstavlja kvalitetniji životni standard za građane krajnjeg juga’

Gradonačelnik Mato Franković prisustvuje svečanom spajanju posljednjeg segmenta Pelješkog mosta. Ovom prilikom naglasio je još jednom da će povezivanjem Komarne i Brijeste građani Dubrovnika prestati biti građani drugog reda.

– To je ono čemu smo se nadali i čemu su se brojne generacije naših sugrađana nadali. Prisjetio bih se pokojne gospođe Laure koja je jednom prilikom kad sam posjetio Domus Christi koja je na moje pitanje što bi trebalo napraviti u Gradu, rekla samo da izgradimo Pelješki most i ona će dati cijelu svoju mirovinu. Konačno se ostvarilo.  On će za Dubrovčane značiti bržu i bolju komunikaciju u prometu, veću sigurnost, prestanak glavobolje zbog čekanja na granici ljeti i do dva sata. Taj način predstavlja kvalitetniji životni standard za građane krajnjeg juga. S Pelješkim mostom možemo biti autodestinacija, iako ćemo prioritetno uvijek biti avio. To smo vrlo često isticali kao prednost. Vjerujem da će nam dovesti jedan manji segment gostiju – iznio je Franković i dodao da je ovo nova mogućnost gospodarskog razvoja i da se iščekuje izgradnja autoceste do Dubrovnika te još važnije brze ceste od Dubrovnika do Zračne luke.

Pročitajte još

PROMETUJE 48 LINIJA IZ 21 DRŽAVE Kraj posezone u Dubrovniku još nije na vidiku

Dulist

MARINA SVILOKOS ‘Neizvjesno je hoćemo li cijepljenje uopće moći organizirati u našim ljekarnama’

Iva Dedo

ODLIČNO! KUD ‘Stjepan Radić’ organizira učenje konavoske zdravice za djecu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija