Politika

REPLIKA HDZ-a KRSTIČEVIĆU ‘…izleti, posklizne se, padne pa ušuti’

REPLIKA HDZ-a KRSTIČEVIĆU '...izleti, posklizne se, padne pa ušuti'

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a, gospodin Mišo Krstičević otprilike jednom u tri mjeseca odluči javnost zabaviti priopćenjem. Njegovi pisani istupi uglavnom su netočni, neupućeni i, vrlo vjerojatno, pisani po savjetima onih koji se u teme ne upućuju, nego svom stranačkom županijskom predsjedniku napune glavu pa on, koji već godinama i ne mari previše za teme od interesa za stanovnike Dubrovačko-neretvanske županije, izleti, posklizne se, padne pa ušuti – početak je priopćenja ŽO HDZ Dubrovačko neretvanske županije, kojeg prenosimo u cijelosti.

Jedan takav debakl imali smo sredinom prosinca prošle godine, kad je gospodin Krstičević, inače gradonačelnik Ploča, baljezgao o neizdanoj uporabnoj dozvoli za Dnevnu bolnicu i pokazao da nema pojma da se u neposrednoj blizini grada, kojem je on gradonačelnik, realizira Centar za djecu s poteškoćama u razvoju.
Kad smo ga s time upoznali, pokrio se po ušima i po Pločama pričao da ga je krivo informirao njegov županijski vijećnik i, navodno, veliki prijatelj.
Čovjek bi pomislio da će gospodin Krstičević iz toga nešto naučiti, ali ne, on ponovno izlijeće s novim priopćenjem kritizirajući kapitalne projekte ove županije.

U prosincu smo tako saznali da jedan gradonačelnik, koji želi biti ozbiljan političar, ne zna gdje je Dnevna bolnica u njemu susjednom Gradu, a evo sad nam je pokazao da nema pojma ni o rijeci Ombli, ni lokaciji Centra za gospodarenje otpadom.
Ponovit ćemo, riječ je o čovjeku koji je predsjednik Županijske organizacije SDP-a, stranke koja se proslavila prvenstveno činjenicom da njeni čelnici nisu bili za izgradnju Pelješkog mosta. Nisu, i to se zna, i to javno ističu i njihovi dugogodišnji članovi.

Riječ je o čovjeku koji u priopćenju priča o dosljednosti. Njegovi stranački kolege ga na javnoj televiziji javno prozivaju za nedosljednost u djelovanju unutar stranke jer je pokrenuo rušilački pohod usmjeren protiv tadašnjeg čelnika SDP-a Davora Bernardića, a danas, kad njegov prijatelj Peđa Grbin, za kojeg i sam javno govori da nema karizmu, dovodi SDP na povijesno niske razine, Mišo Krstičević šuti. Doduše, moramo priznati da gospodin Krstičević ima jednu dosljednu notu, a ta je da se u Pločama pojavljuje isključivo vikendom. Pa se tome prilagodio i njegov stranački šef koji u Ploče dolazi u nedjelju, inače bi njih dvojica konferenciju za medije držali iz Splita.
Riječ je o čovjeku koji na pitanje zašto bi netko trebao doći živjeti u Ploče, ponavljamo grad u kojem je on gradonačelnik, ne zna složiti odgovor, osim onoga da je riječ o mjestu bogatom prirodnim ljepotama.
Riječ je o čovjeku koji je toliko cijenjen da mu na svečanu sjednicu povodom Dana Grada ne žele doći kolege načelnici i gradonačelnici iz njegove stranke. Istina, u našoj županiji ih i nema nešto puno, ali i to dosta govori.

Riječ je o čovjeku koji piše o gospodarenju otpadom, a javno zaziva koaliciju sa strankom MOŽEMO koja se proslavila katastrofalnim upravljanjem Zagrebom čija je kruna pretvaranje
hrvatskog glavnog grada u smetlište.
Sve što gospodin Krstičević iznosi su već viđena oporbena naklapanja koja su se više puta pobila.
Možda bi bilo dobro da čelnik županijskog SDP-a provjeri projekte, razgovara sa strukom i malo se bolje informira.

Jer prepisivanja pamfleta drugih političkih stranaka s kojima on priželjkuje koaliciju i slušanja savjetnika koji su ga već više puta osramotili, ne ide mu u prilog.
A ni SDP-u, što vidimo iz mjeseca u mjesec po njihovom rejtingu, a što smo vidjeli i na zadnjim izborima. Jer iako je gospodin Krstičević pokazao svoje lice na možda dva ili tri događanja u kampanji koju je njegova stranka vodila za čelno mjesto županije, nije se baš potrudio oko njihovog kandidata. Možda jer je bio nestranački?

A možda je suština svega da žitelji ove županije prepoznaju ljude koji zastupaju njihove interese i bore se za njihovu dobrobit. Usprkos pamfletima, vrludanjima i onima za koje čak i njihovi stranački kolege znaju da su nedosljedni.
Budimo potpuno iskreni i otvoreni – da predsjednik SDP-a sutra ne dolazi u Ploče, ni ovog priopćenja ne bi bilo.

ŽO HDZ-a
Dubrovačko-neretvanske
županije

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist