Politika

USUSRET TRIBINI ROBERTO KRILE OŠTAR I OSUĐUJE ‘Članica Srđevaca 15 godina ne plaća koncesiju na pomorskom dobru’

USUSRET TRIBINI ROBERTO KRILE OŠTAR I OSUĐUJE 'Članica Srđevaca 15 godina ne plaća koncesiju na pomorskom dobru'

Tajnik Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik Roberto Krile poslao je oštro priopćenje za javnost, ususret tribini na temu pomorskog dobra, koju večeras organiziraju Srđ je Grad i Možemo!. Optužio je, naime, jednu članice stranke Srđ je Grad za nelegalno korištenje pomorskog dobra.

-Drago nam je da su se predstavnici stranke Možemo odlučili doći u Grad u Dubrovnik i održati tribinu na temu „Nije dobro za pomorsko dobro“. Nažalost, kroz saborsku raspravu istaknuli su više puta kako nije dobro da gradovi i općine putem svog komunalnog redarstva kontroliraju pomorsko dobro jer su smatrali kako po njima nije dobro da lokalni ‘šerifi’ dobiju toliku moć.

Jasno nam je zašto po njima to nije dobro. Naime, da je kojim slučajem Grad Dubrovnik imao ovlasti postupanja na pomorskom dobru onda ne bi aktivna članica političke stranke Srđ je Grad i predsjednica Gradskog kotara Lapad Anamarija Miletić, zajedno sa svojim suprugom, 15 godina izbjegavala plaćati koncesiju na pomorskom dobru! Procjenjuje se da je šteta prouzročena njihovim nelegalnim korištenjem pomorskog dobra na Lapadskoj obali veća od 50 tisuća eura. Bilo bi zanimljivo čuti kako komentiraju gospođe Sandra Benčić i Urša Raukar Gamulin da upravo osoba, koja je aktivni član njihove sestrinske stranke, u praksi provodi upravo ono što bez ikakve osnove imputiraju Vladi HDZ-a – „monetizaciju odnosno privatizaciju obale“  – poručuje Krile u priopćenju za medije.

Navodi nadalje kako će se HDZ i dalje zalagati da ovaj Zakon, kako je predložen, što prije bude usvojen jer će upravo on ispraviti sve one nedostatke koje aktualni zakon ima.

-Odnosno onemogućit će ograđivanje plaža, što aktualni zakon dopušta. Novi zakon omogućit će aktivnu kontrolu i nadzora pomorskog dobra od strane komunalnog redarstva jedinica lokalne samouprave odnosno, u ovom slučaju, Grada Dubrovnika. Jer nitko ne može bolje nadzirati što se događa na pomorskom dobru, kako i na koji način se ono koristi, od jedinice lokalne samouprave odnosno komunalnih redara, pa i samih građana koji sve nepravilnosti mogu i sami prijaviti tom istom redarstvu – zaključuje Roberto Krile.

 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist