Politika

ZEMLJIŠTE POVIŠE FINE Zbog uništavanja imovine, Grad podiže kaznenu prijavu

ZEMLJIŠTE POVIŠE FINE Zbog uništavanja imovine, Grad podiže kaznenu prijavu

Iako izvan teme dnevnog reda, na Gradskom je vijeću postavljeno pitanje što se trenutno događa sa Solinskom ulicom. Zanimalo je to vijećnika Mara Kristića.

Na to se gradonačelnik Mato Franković osvrnuo i ‘gradilište’ na zelenoj površini poviše Fine, koje je već ranije bilo temom rasprave. Rekao je kako su komunalni redari i tvrtka Tehnogradnja pristupili uklanjaju ograda postavljenih oko spornog puta, poduzeti su svi pravni koraci, a najavio je i podizanje kaznene prijave protiv prekršitelja.

-Pravno treba štititi Grad. Na jednak način smo ga štitili i u slučaju Solinske ulice. Radi se revizija i sve što treba. Nikoga ne sprječavamo, nikome ne zabranujujemo, ali ne možete izgraditi nešto da biste uništili sve oko sebe – rekao je te se osvrnuo i na odjel za izdavanje dozvola, koji, po njemu sad poprima konture koje je trebao imati davno.

-Iza nas su greške, iz grešaka se ući. Puno je tu bilo napravljeno kako ne treba, uvjeren sam da će se svi neki budući projekti realizirati i na korist građana i investitora. Nisu svi oni koji grade neprijatelji. Svatko želi što više, što jače, ok, ali ako investitor zna gdje je došao i da nema mrdanja te da će Gradsko vijeće, kao danas, u suprotnom zauzeti jasan stav, imat ćemo sve manje problema – rekao je gradonačelnik.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist