Politika

BAGERI UNIŠTILI IMOVINU GRADA POVIŠE FINE ‘Ovo je čisti čin nasilja!’

BAGERI UNIŠTILI IMOVINU GRADA POVIŠE FINE 'Ovo je čisti čin nasilja!'

U trenutcima dok je Gradsko vijeće utvrdilo činjenično stanje u prostoru, odnosno pješačku stazu na zelenom pojasu između Vile Palme i zgrade Fine proglasilo javnim dobrom, bageri su istu tu stazu porušili!

-Nečuveno je da netko dok mi o tome odlučujemo pošalje bagere, to je presedan, a napravit ćemo ga i mi – poručio je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica dodavši kako će ovakav potez sasvim sigurno izazvati zgražanje.

-Ovo je naš grad i mi ćemo ga braniti – poručio je investitorima gradonačelnik Mato Franković.

-Obavješten sam i ja o tome što se događalo, netom nakon što smo usvojili odluku kojom smo samo utvrdili činjenično stanje u prostoru koje je definirano zakonom. Kada netko odluči uništiti tuđu imovinu, bez obzira šo se u zemljišno knjižnom u tom trenutku nalazila na njihovoj parceli, ona je vanknjižno vlasništvo Grada Dubrovnika i za to će odgovarati. Komunalno i prometno redarstvo je na terenu i morat će se vratiti u prvobitno stanje od strane onih koji su to napravili – rekao je dalje.

Potom je citirao Božidara Vučurević koji je u jeku napada na Dubrovnik u Domovinskom ratu izjavio kako će izgraditi ‘puno lepši i stariji Dubrovnik’.

-Ovi investitori tu su nam poruku danas poslali i drago mi je da smo je jednoglasno potvrdili. Pokazali smo da smo zajedno i da smo složni te da nećemo dozvoljavati onima koji misle da novcem sve mogu riješiti. Novac ne može kupiti obraz – rekao je gradonačelnik te naveo kako ovaj grad nije ničija kasica prasica.

-Naše jedinstvo daje im do znanja da nema onoga kojega oni favoriziraju. Više puta sam govorio o tzv. nekretninskoj mafiji. Kad pogledate malo što se događa po svijetu, vidite koliko je to najjači lobi, ne u Dubrovniku, nego i u puno većim gradovima. Moćan. Najveći alat ovog Gradskog vijeća je GUP. Ovdje vjerujem duboko u poštenje svih vas i činjenicu da vas se ne može kupiti. Mogu iskopati najveću rupu, zaludu, snimljeno, posao završen – rekao je.

-Imamo čisti čin nasilja. Ovo nije investitor i nije investicija, ovo je čisto nasilje. Dubrovnik ne smije biti Divlji zapad – rekao je vijećnik Nikša Selmani.

 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist