Politika

BAGERI UNIŠTILI IMOVINU GRADA POVIŠE FINE ‘Ovo je čisti čin nasilja!’

U trenutcima dok je Gradsko vijeće utvrdilo činjenično stanje u prostoru, odnosno pješačku stazu na zelenom pojasu između Vile Palme i zgrade Fine proglasilo javnim dobrom, bageri su istu tu stazu porušili!

-Nečuveno je da netko dok mi o tome odlučujemo pošalje bagere, to je presedan, a napravit ćemo ga i mi – poručio je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica dodavši kako će ovakav potez sasvim sigurno izazvati zgražanje.

-Ovo je naš grad i mi ćemo ga braniti – poručio je investitorima gradonačelnik Mato Franković.

-Obavješten sam i ja o tome što se događalo, netom nakon što smo usvojili odluku kojom smo samo utvrdili činjenično stanje u prostoru koje je definirano zakonom. Kada netko odluči uništiti tuđu imovinu, bez obzira šo se u zemljišno knjižnom u tom trenutku nalazila na njihovoj parceli, ona je vanknjižno vlasništvo Grada Dubrovnika i za to će odgovarati. Komunalno i prometno redarstvo je na terenu i morat će se vratiti u prvobitno stanje od strane onih koji su to napravili – rekao je dalje.

Potom je citirao Božidara Vučurević koji je u jeku napada na Dubrovnik u Domovinskom ratu izjavio kako će izgraditi ‘puno lepši i stariji Dubrovnik’.

-Ovi investitori tu su nam poruku danas poslali i drago mi je da smo je jednoglasno potvrdili. Pokazali smo da smo zajedno i da smo složni te da nećemo dozvoljavati onima koji misle da novcem sve mogu riješiti. Novac ne može kupiti obraz – rekao je gradonačelnik te naveo kako ovaj grad nije ničija kasica prasica.

-Naše jedinstvo daje im do znanja da nema onoga kojega oni favoriziraju. Više puta sam govorio o tzv. nekretninskoj mafiji. Kad pogledate malo što se događa po svijetu, vidite koliko je to najjači lobi, ne u Dubrovniku, nego i u puno većim gradovima. Moćan. Najveći alat ovog Gradskog vijeća je GUP. Ovdje vjerujem duboko u poštenje svih vas i činjenicu da vas se ne može kupiti. Mogu iskopati najveću rupu, zaludu, snimljeno, posao završen – rekao je.

-Imamo čisti čin nasilja. Ovo nije investitor i nije investicija, ovo je čisto nasilje. Dubrovnik ne smije biti Divlji zapad – rekao je vijećnik Nikša Selmani.

 

Pročitajte još

PR STRUČNJAK KREŠIMIR MACAN Superizborna godina bit će super zanimljiva jer donosi previše nepoznanica!

Dulist

Hoće li biti na listi za parlamentarne izbore? Franković: ‘Nadam se da ne’

Dulist

Anita Bonačić Obradović poziva na dijalog: Buka je podigla buku!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija