Politika

ROBERTO KRILE: ‘Još jedan ‘srđevac’- otimač javnog pomorskog dobra’

ROBERTO KRILE: 'Još jedan 'srđevac'- otimač javnog pomorskog dobra'

Tajnik Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik Roberto Krile uputio je još jedno priopćenje za medije, u kojem još jednog Srđevca optužuje za bespravno korištenje pomorskog dobra.

-Samo su tri dana bila potrebna da bi se u potpunosti razotkrilo licemjerje članova stranke Srđ je Grad. Nakon što smo slučaj „Orka“, u kojem već cijeli niz godina Anamarija Miletić predsjednica Gradskog kotara Lapad ne plaća koncesiju na pomorskom dobru, iznijeli u javnosti kontaktirali su nas naši sugrađani i rekli nam kako u GK Lapad postoji još jedan ugostiteljski objekt koji bespravno koristi pomorsko dobro. Svega nekoliko desetaka metara od objekta Anamarije Miletić nalazi se ugostiteljski objekt „Škar“ u vlasništvu još jednog ‘srđevca’ Mata Krile, koji po tvrdnjama naših sugrađana s Lapadske obale od 2017. godine ima taracu na pomorskom dobru za koju također ne plaća koncesiju – navodi Krile u priopćenju za javnost te ističe kako su, ‘koristeći se institutom prava na pristup informacijama doznali da ni „Orka“ u vlasništvu Anamarije Miletić ni „Škar“ u vlasništvu Mata Krile u posljednjih osam godina nisu čak ni podnijeli zahtjev za koncesijsko odobrenje’.

-Jasno, to im nije smetalo da bespravno koriste pomorsko dobro i na njemu zarađuju novac. Ne možemo se ne pitati kriju li se upravo iza ova dva slučaja stranaka Možemo i Srđ je Grad pravi motivi protivljenja novom Zakonu o pomorskom dobru. Naime, Možemo i SJG se zalažu da gradovi ne dobiju ovlasti kontrole i nadzora na pomorskom dobru jer da su takve ovlasti gradski komunalni redari imali do sada- ovakvi slučajevi u kojima „srđevci“ bespravno zarađuju privatizirajući pomorsko dobro, ne bi bili mogući.

Zaista, kako je i naziv tribine Možemo i Srđ je Grad, „nije dobro za pomorsko dobro“ iz perspektive onih koji su uzurpirali i privatizirali pomorsko dobro radi svog, u eurima mjerljivog, privatnog interesa.

Političku stranku Srđ je Grad pozivamo da se očituje o ovim slučajevima te da se distancira od ovakvih ljudi, kojima ništa nije sveto osim vlastitog špaga – zaključuje u prioćenju Roberto Krile.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist