Politika

Srđ je Grad: ‘Da je Lapadska obala uređena kad je trebala biti uređena, ‘spornih’ mulića odavno ne bi bilo’

Srđ je Grad: 'Da je Lapadska obala uređena kad je trebala biti uređena, 'spornih' mulića odavno ne bi bilo'

Iz stranke Srđ je Grad stigao je odgovor na napade iz redova HDZ-a, a koji se, podsjetimo, odnose na nelegalno korištenje pomorskog dobra na Lapadskoj obali. Srđevci su se o svemu očitovali na svojoj službenoj Facebook stranici.

– Vezano za recentne napade koji dolaze iz HDZ-a na naše članove, u SJG se pokušavamo i kao pojedinci i kao stranka ne valjati u blatu sa svinjama, jer poznato je da svinje u tome uživaju. No, kako HDZ-ovi prvoborci od valjanja u blatu ne odustaju, zbog javnosti i istine moramo se oglasiti te ovom prilikom istaknuti samo nekoliko sljedećih činjenica.

Do 2015. godine, kada je Vlada RH, mimo volje ne samo građana Dubrovnika, nego i samog Grada i Županije, izdala koncesiju za marinu na Lapadskoj obali, na Lapadskoj obali uredno se plaćala koncesijska naknada.

Od 2015. godine, odnosno izmjene prostornih planova koji su omogućili gradnju marine, na predmetnom dijelu obale ne izdaje se koncesija, jer se taj dio Lapadske obale vodi kao cesta. Da je Lapadska obala uređena kad je trebala biti uređena, “spornih” mulića tu odavno ne bi bilo. Da je Grad Dubrovnik u proteklih 7 godina, od kojih je HDZ na vlasti punih 6, bilo što smatrao spornim, valjda bi putem komunalnog redarstva naplatio kazne – navode Srđevci.

Potom ističu i 5 razloga ‘zbog kojih se HDZ u ovom trenutku nabacuje blatom’.
-Nemojmo se zavaravati. Postoji točno 5 razloga zbog kojih se HDZ o ovom trenutku nabacuje blatom:

-1. Nedostatak argumenata kojima bi branili zakon opasnih namjera o pomorskom dobru
2. Rezultati nedavnih anketa prema kojima im se „tresu gaće“ i u Gradu i Županiji
3. Osveta pojedincima koji su se usudili predvoditi prosvjede na Lapadskoj obali
4. Jal zbog izgubljenih izbora u Lapadu
5. Poruka svima koji se javno suprotstave HDZ-u

Zaključimo, intervencijom Vlade RH temeljem Zakona o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske dogodilo se upravo ono što će postati stalna praksa ukoliko se izglasa Zakon o pomorskom dobru kojeg kritiziramo. Naime, u tom će slučaju obalu koncesionirati veliki igrači i istisnuti ne samo građane, nego i lokalne male poduzetnike.

Pozivamo još jednom sve građane i građanke da podrže našu peticiju #NIJEDOBRO protiv novog Zakona o pomorskom dobru i protiv uzurpacije plaža putem višegodišnjih koncesija. Do sada ju je potpisalo više od 25 tisuća ljudi! – navode iz stranke Srđ je Grad u objavi na svom Facebook profilu.

Pročitajte još

Ivica Todorić osnovao stranku i najavio izlazak na parlamentarne izbore

Dulist.hr

REALDU KONFERENCIJA Dubrovnik ima 4 tisuće praznih stanova, a pitanje dugoročnog najma nije riješeno

Dulist

[FOTO] DOSTA JE! Na prosvjedu u Zagrebu i dubrovačka oporba

Dulist