Politika

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA Josip Mikuš novi je koordinator MOST-a za Dubrovnik

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA Josip Mikuš novi je koordinator MOST-a za Dubrovnik

Josip Joško Mikuš novi je koordinator MOST-a za Dubrovnik. Kao jedini kanididat, Mikuš je izabran na kratkoj izbornoj skupštini održanoj u Hotelu Lero ovog četvrtka.

– Očekivao sam podršku članova i zahvaljujem svima koji su došli na izbornu skupštinu te dali glas i meni i članovima koordinacijskog tima. Očekivanja su – poznamo sebe – onakva koliko budemo mogli napraviti. Nadam se da ću s ovakvim timom napraviti doista dosta, tako da mogu reći da su očekivanja realna. Nema mjesta euforiji, pred nama je posao – naglasio je Mikuš, te dodao da, bez obzira na to što nemaju gradskog vijećnika, neće izostati aktivnosti, konferencije…

– Medije smatram jako važnima inače u društvu, ali i važnim izvorom informacija. Nismo u vijeću ali od medija očekujem da budu na neki način otvoreni prema onome što mi budemo radili i da kroz medije predstavimo našim građanima. Drugi način će biti izravno s građanima, kroz kotareve, osluškivati ono što građani žele i probleme s kojima se susreću. Gotovih rješenja zapravo sada nemam, odnosno uopće ne želim o njima govoriti na ovaj način jer tim radi program – naglasio je, te dodao kako će se konkretni prijedlozi zajednički predstavljati.

– Politika koju ćemo odsad voditi bit će politika MOST-a na državnoj razini koju ćemo spustiti na našu lokalnu razinu te ćemo se pozabaviti s onim stvarima koje tište građane, pogotovo s komunalnim problemima. Ima ih dosta – zaključio je Mikuš.

Inače, na izbornoj skupštini sudjelovali su i čelnik MOST-a Božo Petrov te saborski zastupnik Mosta i povjerenik Mosta za Zagreb, Zvonimir Troskot.

– Ovo je dobar trenutak jer je uvijek dobro imati na jednom mjestu jaku konkurenciju – na taj način bruse se ideje. Kada imate izbore, kada ljudima date demokraciju da oni biraju najbolje ljude, oni će okupiti najbolji tim oko sebe, što znači da će oni samom gradu, mjestu u kojem žive, dobro – istaknuo je Petrov zahvalivši Maru Kristiću na svemu dosad učinjenom. Dodao je i kako se Maro Kristić sam odlučio otići te da se na tu temu svakako ne ‘želi vraćati’.

– Nas čeka novo razdoblje, ljudi koji će sada preuzeti dužnost i pružiti iskorak – među ostalim je rekao Petrov.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist