Politika

ROBERTO KRILE SRĐEVCIMA ‘Pogledajte istinu u oči i sankcionirajte otimače pomorskog dobra’

ROBERTO KRILE SRĐEVCIMA 'Pogledajte istinu u oči i sankcionirajte otimače pomorskog dobra'

Politička stranka Srđ je Grad tek se četvrti dan odlučila oglasiti o aferi u kojoj je otkriveno kako njihovi članovi, predsjednica i vijećnik Gradskog kotara Lapad Anamarija Miletić i Mato Krile, nelegalno koriste pomorsko dobro na Lapadskoj obali i pritom zarađuju poprilične novce. Možda bi im bilo bolje da su nastavili šutjeti. Jer, niti jednom riječju nisu demantirali činjenice koje smo naveli. Dapače, nanizali su gomilu manipulacija i laži – odgovorio je Srđevcima priopćenjem za javnost tajnik GO HDZ-a Dubrovnik Roberto Krile.

-‘Zalažemo se za transparentnost, zalažemo se za zakonitost, zalažemo se za javno dobro’ – ovo su parole koje često izgovaraju članovi stranke SJG i to ide tako sve dok ne pokucate na njihova vrata. A, kada se to dogodilo krenule su petljavine i manipulacije. Najprije je, suočena s aferom, A. Miletić tvrdila kako taracu koju njen ugostiteljski objekt „Orka“ koristi uredno plaća. Kada smo je pozvali da javnosti pokaže račune, kazala je kako se neće obazirati na naše navode. Sada SJG ipak priznaju da A. Miletić nije plaćala koncesiju za taracu, ali, jasno, krivce nalaze negdje drugo.

S druge strane, došla je nebulozna, ali indikativna izjava njihove županijske uzdanice Marka Giljače. Braneći neobranjivo i relativizirajući ilegalne radnje svojih kolega, Giljača je kazao: ‘Nakon što je marina Frapa dobila koncesiju, prozvani više nisu uspjeli dobiti koncesiju. Zašto? Razmislite. Odgovor kao i uvijek ima tri slova- HDZ. Došla velika riba i otjerala uspješnog domaćeg čovjeka!’

Inače korektni i transparentni Giljača, umjesto da se ogradi od kolega, iz bezizlazne situacije pokušao je izaći- lažima! Naime, prva je laž cijela prva njegova rečenica. Stoga ga pozivamo da javno objasni kada su te njegove stranačke kolege, nakon dolaska Marine Frapa, podnijele zahtjev za koncesijsko odobrenje te da javnosti ponudi dokaze za to. Nadalje, neka građanima objasni tko je tim „prozvanim“ poduzetnicima odbio izdati koncesiju, ako su je, kako kaže odnosno kako laže, podnijeli. I, na kraju, neka, budući je krivca za sve to našao u „tri slova – HDZ“ kada je „došla velika riba i otjerala uspješnog domaćeg čovjeka“, jasno kaže koja je i čija Vlada dala koncesiju Marini Frapa.

Malo ćemo mu pomoći oko ova tri pitanja na koja očekujemo njegov odgovor. Najprije, ugostiteljski objekti „Orka“ i „Škar“ nisu uopće podnijeli zahtjev za koncesijsko odobrenje Gradu Dubrovniku. Stoga, odgovor na drugo pitanje, Vijeće za koncesijska odobrenja nije moglo ni odbiti, ali ni raspravljati o nečemu za što nikada nije podnesen zahtjev. I, odgovor na zadnje pitanje, koncesiju Marini Frapa dala je Vlada SDP-a!

Dakle, gospodine Giljača i ostali „srđevci“, jedina je istina da su vaše stranačke kolege prisvojili pomorsko dobro za sebe i svoju osobnu korist! Vaš je „metar pravde“ ispravan samo kad se radi o drugim političkima akterima, ali ne i kad se radi o nepobitnoj činjenici da su se vaši članovi specijalizirali za otimačinu pomorskog dobra. Počevši od Antuna Levanta koji je na plaži hotela Adriatic nelegalno iznajmljivao ležaljke, preko Anamarije Miletić i „Orke“ do Mata Krile i „Škara“.

Stoga, umjesto evidentnih laži, koje ste vi gospodine Giljača izrekli u jalovom pokušaju obrane neobranjivog, pogledajte istinu u oči i sankcionirajte otimače pomorskog dobra.

I, na kraju, da se osvrnemo na njihovu usporedbu sa svinjama i blatom. Uvalili ste se, dragi „srđevci“, itekako ste se ovom aferom uvalili u blato nezakonitosti. I još ste k tome pokazali kako vam je itekako ugodno u blatu, ali još ugodnije vam je valjanje u novcu, manipulacijama i lažima – napisao je u priopćenju Roberto Krile.

Pročitajte još

RAZGOVOR S BRANKOM BAČIĆEM ‘Hrvatsku gradimo srcem i znanjem jer je samo povezana Hrvatska snažna’

Dulist

ZAVRŠNA KONFERENCIJA UOČI IZBORA Pezo: Glas za HDZ je glas za stabilnost i daljnji razvoj Lijepe naše

Dulist

[IZBORNI PODCAST] Mato Franković: Europski tužitelji su izuzeli dokumentaciju! U Zračnoj luci se dogodila eklatantna pljačka! Tko je bio kapo!?

Barbara Đurasović