Koronavirus u Hrvatskoj

SIMBOLIČAN POČETAK CIJEPLJENJA U županiju stiže 175 doza cjepiva protiv COVIDA-19

Europska agencija za lijekove odobrila je u ponedjeljak prvo cjepivo protiv COVIDA-19 u Europskoj uniji, a koje su proizveli Pfizer i BioNTech. U Hrvatsku će cjepivo biti isporučeno na Stjepandan, a cijepljenje bi trebalo početi 27. prosinca i trajati do 29. prosinca. Riječ je o 9750 doza cjepiva, simboličnoj dozi kojom bi se označio početak cijepljenja, kako u Hrvatskoj, tako i u drugim europskim državama. U našu županiju stići će tek 175 doza cjepiva. To nam je potvrdio voditelj Odjela za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Miljenko Ljubić, dr. med., spec. epidemiologije.
– Nažalost, od prethodno predviđenog broja doza cjepiva koji su spominjani da će dobiti naša županija, kao i Hrvatska, taj je broj sada manji. U Hrvatsku stiže 9750, a u našu županiju samo 175 doza cjepiva. Cjepivo stiže u Hrvatsku 26. prosinca, a samo dan kasnije bi se trebala izvršiti distribucija prema svim županijskim zavodima. Zatim bi zavodi trebali početi distribuciju cjepiva cjepiteljima u samoj županiji. U prvoj turi s ovim cjepivom, iako je mali broj doza, trebali bismo početi s cijepljenjem zdravstvenih djelatnika te osoblja i štićenika u domovima za starije i nemoćne osobe – rekao je Ljubić. Konkretno ističe kako će u ponedjeljak, 28. prosinca Zavoda za javno zdravstvo DNŽ početi s distribucijom cjepiva zdravstvenim ustanovama i domovima za starije i nemoćne osobe.

Više pročitajte u tiskanom izdanju DuLista koji je od srijede na kioscima!

Pročitajte još

U županiji 95 novozaraženih, pet pacijenata je na respiratoru

Dulist

VELIKI SKOK ZARAŽENIH U HRVATSKOJ Imamo 3.585 novih slučajeva zaraze, preminulo 25 osoba

Dulist

U Hrvatskoj 3.258 novih slučajeva koronavirusa, preminulo je 17 osoba

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija