Politika

GILJAČA O OPTUŽBAMA HDZ-A ‘Ako postoje prijave za korištenje pomorskog dobra bez koncesije, zašto počinitelj nije procesuiran?’

GILJAČA O OPTUŽBAMA HDZ-A 'Ako postoje prijave za korištenje pomorskog dobra bez koncesije, zašto počinitelj nije procesuiran?'

Sve smo rekli na tribini – poručuje županijski vijećnik stranke Srđ je Grad Marko Giljača kojega smo zatražili za komentar najnovijih optužbi koje na račun pojedinih članova Srđevaca iznosi dubrovački HDZ.

Podsjetimo, uoči tribine ‘Nije dobro za pomorsko dobro’ u organizaciji Srđ je Grad i Možemo! tajnik GO HDZ-a Dubrovnik Roberto Krile u priopćenju za medije optužio je članicu Srđevaca Anamariju Miletić za nelegalno korištenje pomorskog dobra na Lapadskoj obali. Za isto je Krile ovog četvrtka optužio i Mata Krilu.

Na tribini je Giljača između ostaloga rekao kako je HDZ priopćenjem pokazao koliko ne razumije problem.

– Koliko su u HDZ-u svjesni kako nezadovoljstvo među građanima zbog katastrofalnog prijedloga Zakona svakoga dana raste i koliko se boje istinite i argumentirane kritike koju im šaljemo s naših tribina, najbolje pokazuje i priopćenje dubrovačkog Gradskog odbora HDZ-a. Nažalost, u njemu su najbolje pokazali koliko ne razumiju problem. Tko je na vlasti u državi zadnjih sedam godina? HDZ! Tko je na vlasti u županiji zadnjih 14 godina? HDZ! Tko je na vlasti u gradu zadnjih šest godina? HDZ! Ako je istina sve što navode u priopćenju i ako postoje prijave za korištenje pomorskog dobra bez koncesije, zašto počinitelj nije procesuiran? Čija je to odgovornost!? – Giljačine su riječi s tribine održane ovog utorka, a s koje je HDZ-u uputio jasnu poruku.

Naglasio je kako je i dosadašnji zakon propisao mogućnosti nadzora i provođenja reda.

– Međutim, HDZ-u odgovara nered. Ako HDZ konačno jednom ipak govori istinu, a pitanje je govore li je, sustav kojim upravljaju ne funkcionira! I to je direktna odgovornost onih koji su na vlasti! Znači HDZ-a – rekao je još u utorak Giljača.

Dodao je i kako primjer koji su naveli ima i još jednu dimenziju – upravo onu na koju Srđevci upozoravaju kao opasnost koju donosi ovaj zakon.

– On je napisan da pogoduje krupnom kapitalu i velikim igračima, a da zatire domaće poduzetnike – naglasio je županijski vijećnik. Osvrnuo se tada i na koncesiju za pomorsko dobro koju Anamarija Miletić, prema tvrdnjama HDZ-a, ne plaća.

– Koliko znam, koncesija za taracu je uredno izdavana i plaćana sve do izgradnje Marine Frapa. Znamo svi kako je taj projekt nametnut Gradu u srce Gruškog zaljeva i koga nam je i kako doveo. Nakon nje, prozvani više nisu uspjeli dobiti koncesiju. Zašto? Razmislite! Odgovor, kao i uvijek ima tri slova: HDZ! Došla velika riba i otjerala uspješnog domaćeg čovjeka! Upravo je to osnovna ideja iza ovog opasnog prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama. Otjerati domaće ljude, domaće poduzetnike i privatizirati našu obalu i otoke.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist