DuList PROMO

PIZZA MAJSTORI U PAPILLONU IVAN I LUKA Motivirani smo da budemo najbolja pizzerija u Dubrovniku

U stvaranju dobre gastronom­ske priče, osim kvalitetnih namir­nica i sastojaka te zanimljive ponude, potrebni su i dobri ljudi u kuhi­nji. U takvoj jednoj novoj priči, Pizzeriji Papillon, koja u svo­joj ponudi ima autentičnu napolitansku pizzu, sudjeluju i pizza majstori Ivan Biško i Luka Sudec. Svojim talentom i sposobno­šću već godinu dana stvaraju posebno gastronomsko iskustvo za posjetite­lje Papillona – i to sve sa smiješkom. Kako bi se upoznali s tradicionalnom recepturom pripreme napolitanske pizze, Biško i Sudec prošli su edukaciju Marina i Marka Vanjaka, predvodnika napolitana pizze u Hrvatskoj.
— Prošli smo odličnu edukaciju, svaki dan učimo i napredujemo u poslu, znam se ponekad čuti za savjet s Iva­nom Vanjakom. Super mi je što imam dobrog i ambicioznog poslodavca koji mi je omogućio odlične uvjete za rad, a to su najbolja oprema i kvalitetne namirnice – kad to imaš možeš stvarati čuda! Nema loše pizze, loše namirnice, naravno da ti je gust raditi u takvom lokalu. Složni smo, kreativni i moti­virani da budemo najbolja pizzerija u Dubrovniku pa i šire – naglasio je Sudec.

‘Bijela umjetnost’
‘Imamo zasigurno najbolju pizzu u Dubrovniku’, govori nam simpatičan dvojac. Pustili su nas u kuhinju i poka­zali znanje i vještinu izrade Napolitana pizze.


— Ovaj posao radim već šest godina, zanimljiv mi je jer se radi rukama, dosta je kreativnih strana. Također, izrada pizza je poznata pod nazivom ‘bijela umjetnost’, a pizza Margherita simboli­zira zastavu Italije. Znajući da je Napulj rodno mjesto pizze i sam sam se na kraju tamo zaputio na nekoliko dana i malo istražio kojekakve tajne vezane za pizzu, općenito za tijesta, fermentacije te izradu istog. Kroz ovih šest godina, osim rada s pizzama, stekao sam znanje i vještine u pripremanju kruha, focaccia i drugih proizvoda sa kiselim tijestima – naglasio je Biško. Za njih je priprema pola posla, a temelj cijelog posla je – tijesto koje se radi svaki dan u isto vri­jeme. Kad se napravi i oblikuje u ‘lop­tice’, potrebno ga je konstantno pratiti kako sazrijeva sve do same uporabe te mu se, zavisno o zrelosti, određuju temperature hlađenja i samog pečenja. Zahtijeva cjelodnevnu pažnju. Iako je tijesto temelj svega, sve ostale namir­nice su bitne kako bi tijesto došlo do svoga izražaja.


— Radimo s odličnim namirnicama, od pelate, brašna do šunke. Koristimo talijansko brašno visoke hidratacije namijenjeno baš za izradu napolitan­ske pizze. Odlično je za duže odleža­vanje tijesta i sadrži više bjelančevina u odnosu na druga brašna. Brašno je potpuno prirodno, bez aditiva i bojila pa nam je tijesto laganije i probavljivije, maksimalno zdrav proizvod gdje ni glu­ten nije aktivan i opasan kao kod ubr­zane izrade tijesta. Koristimo kuhanu šunku – Prosciutto cotto, koja je dobi­vena od jedne cijele svinjske butine. Tu je još i San Marzano pasirana rajčica koja je poznata u svijetu kao premium sorta. Nosi zaštićenu oznaku zemljopi­snog podrijetla. To znači da mora biti uzgojena na određenom geografskom području, u podnožju vulkana Vezuva, nedaleko od Napulja – kaže Sudec. Pizza se peče dosta kratko, oko minutu i pol na visokoj temperaturi – između 420 do 435 stupnjeva celzijevih u poseb­noj peći.


— U stalnoj ponudi imamo oko 15-ak pizza, a svaku radimo s posebnim zado­voljstvom. Želimo svakom gostu pru­žiti vrhunski doživljaj. Tek smo zapo­čeli priču, želimo zadržati kvalitetu i mislimo da se s time može puno postići – reći će nam dvojac pizza majstora.

Pizzeria Papillon nalazi se na adresi Kralja Tomislava 7, Dubrovnik. Za više informacija možete se javiti na mail info@papillon-pizzeria.com ili na broj +385 20 301 016. Radno vri­jeme: od 10 do 23 sata, ponedjeljkom zatvoreno.

Pročitajte još

Nakon uspješne sezone mnogi se pitaju: ‘Ima li smisla štedjeti?’

Dulist

CONSULTANTS I TRAMES Modernizacija dionica međunarodne željezničke pruge

Dulist

MENAR ACADEMY DUBROVNIK Samostalnost i samopouzdanje gradi se od najranije dobi

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija