Zanimljivosti

Oproštaj od padre Pia

Za dugogodišnjeg bolničkog kapelana fra Pia Peića, koji je biskupovim dekretom iz srpnja ove godine razriješen te dužnosti, upriličen je službeni oproštaj u Općoj bolnici Dubrovnik.

Oproštaju su nazočili biskup mons. Mate Uzinić, uprava i bolničko osoblje. U ime liječnika i bolničkog osoblja, na početku službenog oproštaja, pozdrav je uputila dr. Antonela Gverović, nakon čega se i ravnatelj bolnice Branko Bazdan obratio fra Piu te mu darovao zlatnik kao trajnu uspomenu na njegovu službu bolničkog kapelana. Fra Pio je u svom obraćanju govorio o tome kako je postao bolnički kapelan te o povijesti bolničke kapele.

Potom je uslijedila sv. misa u čast Gospe od Zdravlja čiji se blagdan slavio, a tijekom koje je posvećena bolnička kapela. Euharistijsko slavlje predvodio je mons. Mate Uzinić u koncelebraciji s padre Piom, don Mirkom Maslaćem, novim bolničkim kapelanom, don Marinom Lučićem, don Franjom Dragunom, pomoćnikom bolničkog kapelana i don Željkom Kovačevićem, župnikom sv. Mihajla.
Slavlje je pjesmom uveličao mješoviti zbor župe sv. Križa, koji već tradicionalno na blagdan Gospe od Zdravlja sudjeluje u proslavi.

Biskup Uzinić blagoslovio je i nove postaje križnog puta – diplomski rad šestorice studenata likovne akademije u Širokom brijegu Sveučilišta u Mostaru. 

Fra Piu Peiću, na kraju misnog slavlja, biskup Uzinić je darovao zlatnik s likom Sv. Vlaha, zahvalivši mu se na njegovom zalaganju u radu s bolesnicima. Darove su također uručili i prof. Marija Brčić u ime zbora župe sv. Križa i slikar Eduard Petrić.

Pročitajte još

‘VRIJEME NAS NIJE POSLUŽILO’ Otkazano javno promatranje super Mjeseca s Porporele

Dulist

SVI NA PLAŽU More se ugrijalo na 25!

Dulist

NA PORPORELI Sutra imate priliku pogledati super Mjesec kroz teleskop

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija