Koronavirus u Hrvatskoj

Od početka veljače do danas ukupno 126 kršenja COVID-mjera!

Od početka veljače do danas ukupno 126 kršenja COVID-mjera!

Policijski službenici PU dubrovačko-neretvanske tijekom utorka, 2. ožujka, provjerom poštivanja izrečenih mjera samoizolacije, četiri osobe nisu zatekli na adresi koju su naveli kao adresu samoizolacije, čime su počinili prekršaj iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti te su prekršajno sankcionirani novačanom kaznom u iznosu od 8 tisuća kuna. Radi se o osobama s područja Župe dubrovačke, Konavala i Metkovića.
Od početka veljače do danas, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirano je ukupno 126 kršenja COVID-mjera, od kojih je 89 zabilježeno prilikom kontrole na graničnim prijelazima. Radi se o osobama koje su prilikom proputovanja kroz Republiku Hrvatsku prekršile rok za tranzit od 12 sati. U ostalih 37 slučajeva radi se o osobama koje nisu zatečene na adresi koju su navele kao adresu na kojoj će boraviti tijekom samoizolacije.
-Svim građanima skrećemo pažnju na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja, ali i zdravlja cjelokupne zajednice. Sve sumnje o kršenju mjera samoizolacije građani mogu prijaviti pozivom na broj 192 ili putem aplikacije e-dojave – navode iz policije.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist