Koronavirus u Hrvatskoj

BEROŠ PROGLASIO KRAJ PANDEMIJE? Hrvatska od danas službeno ukida sve mjere zaštite od COVID-a 19

BEROŠ PROGLASIO KRAJ PANDEMIJE? Hrvatska od danas službeno ukida sve mjere zaštite od COVID-a 19

Jučer je u tiskanom izdanju ‘Narodnih novina’ de facto, ali nekako tiho, ‘ispod radara’, objavljen kraj pandemije. Ministar zdravstva Vili Beroš je u dokumentu potpisanom 19. svibnja oglasio:

Na temelju članka 47. stavka 2. točke 6. i 12. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (»Narodne novine«, br. 79/07, 113/08, 43/09, 130/17, 114/18, 47/20, 134/20 i 143/21), na prijedlog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ministar zdravstva donosi

ODLUKU

O PRESTANKU VAŽENJA ODLUKE O POSEBNIM SIGURNOSNIM MJERAMA U ZDRAVSTVENOM SUSTAVU I SUSTAVU SOCIJALNE SKRBI RADI ZAŠTITE PUČANSTVA OD ZARAZE I PRIJENOSA TE SUZBIJANJA BOLESTI COVID-19

Radi bitno izmijenjenih okolnosti prestaje važiti Odluka o posebnim sigurnosnim mjerama u zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne skrbi radi zaštite pučanstva od zaraze i prijenosa te suzbijanja bolesti COVID-19 (“Narodne novine”, broj 44/22).

Ova Odluka stupa na snagu prvoga dana od dana objave u “Narodnim novinama”, piše Slobodna Dalmacija.

Dr. Lauc: Ne ponovile se nikad više

Na ovu činjenicu skrenuo je pozornost dr. Gordan Lauc u objavi na Facebooku prije dva sata, te uz to dodao:

-Mislim da su upravo tiho pale i zadnje ‘mjere’. Sad još samo da se potrudimo da se nikada više ne ponove… Ovo je službena objava u “Narodnim novinama”. To je konačna stvar i nije u pitanju je li to istina, ili nije. Sve mjere u zdravstvenom sustavu i socijali su ovom odlukom stavljene izvan snage od sutra ujutro (objava je bila danas) i ako netko na njima inzistira, onda krši zakon – napisao je Lauc.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist