Koronavirus u Hrvatskoj

Cijepljenje iduću srijedu u Studentskom domu

Cijepljenje iduću srijedu u Studentskom domu

Cijepljenje svih zainteresiranih hrvatskih državljana bit će organizirano u Studentskom domu u Dubrovniku u srijedu, 11. svibnja 2022., od 8:30 do 11 sati.

Zainteresiranima će na raspolaganju biti cjepiva Comirnaty (Pfizer), Janssen (Johnson&Johnson) i Spikevax (Moderna Biotech) i ‘proteinsko cjepivo’ Nuvaxovid (Novavax).

Uz prvu, drugu i booster dozu, nastavlja se i s drugim docjepljivanjem (4. doza). Preporučljivo je osobama starijim od 80 godina, a primjenjuje se najmanje četiri mjeseca nakon primitka prve docjepne doze. U tu svrhu koristi se mRNA cjepivo Comirnaty (Pfizer) ili Spikevax (Moderna Biotech).

Također, drugo docjepljivanje se preporučuje osobama koje imaju povećani rizik za razvoj teških oblika bolesti COVID-19, a koje su primarno cijepljene Janssen cjepivom i docijepile se Janssen cjepivom. U svrhu drugog docjepljivanja preporučuje se primijeniti mRNA cjepivo (Comirnaty ili Spikevax).

Važno je napomenuti da nije dozvoljena kombinacija ostalih cjepiva protiv COVID-19 s proteinskim cjepivom Nuvaxovid (Novavax). Cjepivo Nuvaxovid (Novavax) može se primjenjivati samo za prve doze, odnosno druge doze koje se mogu primiti 3 tjedna nakon primanja prve doze istog cjepiva!

Booster dozu mogu primiti sve osobe kojima je proteklo 3 mjeseca od primanja druge doze cjepiva Comirnaty (Pfizer), Spikevax (Moderna Biotech) i Vaxzevria (AstaZeneca), odnosno 2 mjeseca od primanja jedne doze Janssen (Johnson&Johnson).

Strani državljani svoje cijepljenje trebaju najaviti na e-mail: vaccination.dubrovnik@gmail.com

Mole se sve osobe koje dolaze na cijepljenje da ne dolaze natašte kako bi lakše podnijeli cijepljenje.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist