Koronavirus u Hrvatskoj

86 NOVIH SLUČAJEVA Dvije osobe iz Konavala kršile samoizolaciju u šetnji Gradom, preminula starija žena

86 NOVIH SLUČAJEVA Dvije osobe iz Konavala kršile samoizolaciju u šetnji Gradom, preminula starija žena

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 86 novih slučajeva zaraze koronavirusom (30 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 33 osobe iz Konavala, 25 osoba iz Dubrovnika, 24 iz Župe dubrovačke, dvije osobe iz Ploče te po jednoj osobi iz Dubrovačkog Primorja i Metkovića.

Ukupno je zaraženo 47 muških i 39 ženskih osoba osobe, a 63 osobe imaju utvrđenu epidemiološku vezu.

Izliječene su 64 osobe: 32 iz Konavala, 23 iz Dubrovnika, četiri iz Župe dubrovačke, po dvije osobe iz Orebića i Ploča te jedna osoba iz Dubrovačkog primorja.

U posljednja 24 sata obrađen je 401 uzorak, a od početka pandemije analizirano je ukupno 45 624 uzoraka.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno je aktivno 650 slučajeva zaraze koronavirusom, od čega na području Dubrovnika 253, Konavala 212, Župe dubrovačke 111, Dubrovačkog primorja 15 te Stona osam slučajeva.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 46 osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, svi na invanzivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata preminula je jedna ženska osoba iz Konavala (rođ. 1929. god.)

U samoizolaciji su 1582 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su četiri kršenja mjere samoizolacije, od čega su dvije osobe iz Konavala zatečene u šetnji Dubrovnikom, a jedna osoba iz Župe dubrovačke nije zatečena na prijavljenoj adresi. Od početka pandemije zabilježeno je 412 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist