Aktualno

KREŠIMIR MACAN Ponosan sam što su trombunjeri dio knjige ‘Svi Vlahovi ljudi’. Zanimljiva je i siguran sam da će se ‘razgrabiti’

KREŠIMIR MACAN Ponosan sam što su trombunjeri dio knjige 'Svi Vlahovi ljudi'. Zanimljiva je i siguran sam da će se 'razgrabiti'

Monografijsko izdanje DuLista ‘Svi Vlahovi ljudi’ kojim smo obuhvatili 10 godina Feste sv. Vlaha proteklog je petka stiglo u naš grad te je odmah našlo put do srca mnogih naših sugrađana, svih onih koji gaje posebnu ljubav prema našem Parcu i njegovoj Festi. I dok se dojmovi mnogih, ali i svih nas u redakciji još uvijek sliježu, pojedini naši sugrađani odlučili su se s nama podijeliti svoje dojmove nakon što su monografijsko izdanje DuLista imali u svojim rukama. Jedan od njih svakako je i naš ugledni PR stručnjak Krešimir Macan koji je svoje dojmove na poseban način iznio i ispred Dubrovačkih trombunjera čijim je dugogodišnjim članom. Upravo se priča o njegovoj obitelji u kojoj se njeguje duga tradicija štovanja Feste svetoga Vlaha, našla i u našem monografijskom izdanju. Za njegovanje ove tradicije najzaslužniji je njihov djed Antun, koji je dugo godina bio član Dubrovačkih trombunjera. A, bez trombunjera koji lumbardaju i najavljuju cijelom Gradu da se na Svečev dan odvija nešto zaista svečano, Feste ni nema. Oni su njezin neizostavni dio.

-Ovo je knjiga koja omogućuje svim sudionicima Feste da im ostane jedna lijepa uspomena. Mislim da će se svi naći u njoj. Ponajprije će biti zanimljiva svima onima čije se priče u njoj nalaze, a njih je puno jer u Festi sudjeluje cijeli grad. Siguran sam da će se knjiga ‘razgrabiti’ i da će se darovati među familijama kao lijepi dar i uspomena na Svetog Vlaha. Sve pohvale DuListu na ideji i realizaciji, ali i na fotografijama u knjizi jer mislim da one vjerno prenose atmosferu Festa koje pokrivaju – naglasio je Krešimir Macan te je dodao kako mu je najdraži dio DuListove monografije svakako onaj s trombunjerima.

-Tu sam subjektivan, ali taj dio mi je najdraži jer smo uspjeli trombunjere držati na mjestu koje im pripada kao sastavnog dijela Feste. Postigli smo i to da se mi iz trombunjera osjećamo jednako ponosni što smo tu gdje jesmo i to nam osigurava da ćemo imati nove kandidate i nove članove, a to onda znači i nastavak držanja te tradicije – zaključio je Macan.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist