Aktualno

KREŠIMIR MACAN Ponosan sam što su trombunjeri dio knjige ‘Svi Vlahovi ljudi’. Zanimljiva je i siguran sam da će se ‘razgrabiti’

Monografijsko izdanje DuLista ‘Svi Vlahovi ljudi’ kojim smo obuhvatili 10 godina Feste sv. Vlaha proteklog je petka stiglo u naš grad te je odmah našlo put do srca mnogih naših sugrađana, svih onih koji gaje posebnu ljubav prema našem Parcu i njegovoj Festi. I dok se dojmovi mnogih, ali i svih nas u redakciji još uvijek sliježu, pojedini naši sugrađani odlučili su se s nama podijeliti svoje dojmove nakon što su monografijsko izdanje DuLista imali u svojim rukama. Jedan od njih svakako je i naš ugledni PR stručnjak Krešimir Macan koji je svoje dojmove na poseban način iznio i ispred Dubrovačkih trombunjera čijim je dugogodišnjim članom. Upravo se priča o njegovoj obitelji u kojoj se njeguje duga tradicija štovanja Feste svetoga Vlaha, našla i u našem monografijskom izdanju. Za njegovanje ove tradicije najzaslužniji je njihov djed Antun, koji je dugo godina bio član Dubrovačkih trombunjera. A, bez trombunjera koji lumbardaju i najavljuju cijelom Gradu da se na Svečev dan odvija nešto zaista svečano, Feste ni nema. Oni su njezin neizostavni dio.

-Ovo je knjiga koja omogućuje svim sudionicima Feste da im ostane jedna lijepa uspomena. Mislim da će se svi naći u njoj. Ponajprije će biti zanimljiva svima onima čije se priče u njoj nalaze, a njih je puno jer u Festi sudjeluje cijeli grad. Siguran sam da će se knjiga ‘razgrabiti’ i da će se darovati među familijama kao lijepi dar i uspomena na Svetog Vlaha. Sve pohvale DuListu na ideji i realizaciji, ali i na fotografijama u knjizi jer mislim da one vjerno prenose atmosferu Festa koje pokrivaju – naglasio je Krešimir Macan te je dodao kako mu je najdraži dio DuListove monografije svakako onaj s trombunjerima.

-Tu sam subjektivan, ali taj dio mi je najdraži jer smo uspjeli trombunjere držati na mjestu koje im pripada kao sastavnog dijela Feste. Postigli smo i to da se mi iz trombunjera osjećamo jednako ponosni što smo tu gdje jesmo i to nam osigurava da ćemo imati nove kandidate i nove članove, a to onda znači i nastavak držanja te tradicije – zaključio je Macan.

Pročitajte još

Državni inspektorat obavio više od 110 nadzora, najviše kazni ide pekarama!

Mia Njavro Banić

[FOTO/VIDEO] Operne dive poklonile Dubrovčanima predivnu glazbenu večer

Dulist

Riječki nadbiskup Mate Uzinić dobitnik priznanja Udruge za vjersku slobodu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija