Aktualno

Zbog murala s konavoskim olimpijcima reagirala majka Iva Ivaniša

Zbog murala s konavoskim olimpijcima reagirala majka Iva Ivaniša

Konavoski načelnik Božo Lasić na svom se Facebooku pohvalio kako zidove zgrade Općine odnedavno krase osvajači srebrene medalje Luko Vezilić i Maro Balić te osvajači olimpijskog zlata Paulo Obradović, Elvis Fatović, Goran Sukno, Sandro Sukno te Miho Bošković. Na to je reagirala Maja Ivaniš, majka pok. Iva Ivaniša, legende Juga i hrvatskog vaterpola te poručila Lasiću kako je i njen Ivo osvojio srebrnu medalju i to ne samo jednu, te da je dobio dva odlikovanja predsjednika RH.
-Hvala što ste ga se ‘sjetili’ – napisala je Lasiću te dodala:
-Ako ste zaboravili Mediteranske igre u Bariju i europsko prvenstvo u Budimpešti. Sramite se, jedina mana, a moj ponos što nije bio član HDZ već mladeži SDP-a. Možda je to razlog zaboravljenog njegovog imena – poručila je Ivova mama.

U svom odgovoru koji je uslijedio načelnik Lasić naglasio je kako je riječ o sportašima koji su osvojili medalju na Olimpijskim igrama te da Iva Ivaniša nitko nije zaboravio. Prvo je naglasio kako razumije njenu bol.
-Ne daj Bože nikome da iskusi gubitak djeteta kao što ste vi doživjeli. Želim ipak naglasiti da nitko nije zaboravio Iva niti obitelj Ivaniš, dapače upravo suprotno! Tko je član koje stranke je potpuno nebitno ovdje, na muralu su samo i jedino sportaši koji su osvojili medalju na Olimpijskim igrama, kao što je to i jasno istaknuto! Time ne želimo nikome umanjiti značaj, a ponajmanje umanjiti uspjehe vašeg sina kojih se s ponosom sjećamo. Moram reći da bih radije volio da ste me nazvali i rekli ovo umjesto da se dopisujemo preko Facebooka, ali zbog svekolike javnosti moram ovako odgovoriti – napisao je u svom odgovoru u komentarima Božo Lasić.

Ivaniš je, podsjetimo, bio legenda Juga i hrvatskog vaterpola. Uspješnu vaterpolsku karijeru započeo je 1991. godine igrajući za VK Jug s kojim je osvojio naslov prvaka Europe, Kup LEN, dva Prvenstva Hrvatske i tri nacionalna kupa. Od 1994. do 1996. nastupao je i za zagrebačku Mladost s kojom je osvojio dva Prvenstva Hrvatske i naslov prvaka Europe. Od 1996. nastupao je za Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju s kojom je osvojio srebrna odličja na Mediteranskim igrama u Bariju 1997. i Europskom prvenstvu u Firenci 1999. Sudjelovao je i na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000.

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist