Sport

IVICA GRANIĆ Šola je za sad povukao ostavku, ali… Ako nam Grad ne isplati novce, gasimo klub!

IVICA GRANIĆ Šola je za sad povukao ostavku, ali... Ako nam Grad ne isplati novce, gasimo klub!

I dalje nema mira u Rukometnom klubu hrvatske mladeži Dubrovnik. Nakon što je u srijedu u poluvremenu utakmice drugog pretkola Hrvatskog kupa policija privela jednog od igrača ovog kluba zbog radne dozvole, odjeknula je vijest kako je trener Vlado Šola podnio ostavku. No, predsjednik kluba Ivica Granić za DuList navodi kako je Šola bio najavio ostavku, ali ju je nakon razgovora s njim povukao na – određeno vrijeme.
-Moramo vidjeti hoće li nam Grad Dubrovnik konačno isplatiti novce koje nam duguje već 9 mjeseci – rekao je Granić naglasivši kako se Šoli već mjesecima ne isplaćuju honorari već radi na dobru volju, zbog prijateljstva, rukometa i grada.
-Zašto nam Grad ne isplaćuje novce, ne znam – govori Granić istaknuvši kako je tu riječ o iznosu od skoro 300 tisuća kuna.
-Ako je nekome u interesu ugasiti rukomet u Dubrovniku, onda bi nam to trebali reći, a ne da nam novce ne isplaćuju nakon svih mogućih uvjeta koje su nam postavili. Bili su to rigorozni uvjeti koje smo ispunili do zadnje točke – ističe Granić te napominje kako Ivo Dragić više nije u klubu, što je također bio jedan od uvjeta. Naglašava kako je tu riječ o proračunskim sredstvima.
-To su naša sredstva, sredstva koja je Gradsko vijeće raspodijelio ovom klubu, i koja nam se ne isplaćuju već se devet mjeseci snalazimo. Novci nam dolaze na kapaljku, tek za najnužnije troškove, ako i za to – govori dalje.
Inače, klub se nedavno suočio s odlaskom dobrog dijela igrača, a sve zbog epizode s Ivom Dragićem.
-Ne možemo uopće razmišljati o dovođenju pojačanja, a ona su nam neophodna jer nam je 60 posto prvog sastava otišlo iz kluba. Otišla su nam dva ključna, Srna u PPD, a sinoć smo u pola utakmice ostali bez najvažnijeg igrača. Ne znam što je ovo. To je toliko zagađena situacija da sam u suglasju s kolegama iz kluba donio odluku da ćemo, u slučaju da Grad prema nama ne ispuni svoje obveze u roku tjedan, dva ugasiti klub – kategoričan je Granić.
No, kad smo ga pitali je li to konačan rok – tjedan do dva, ističe kako nije on tu da daje ultimatume. Pitanje je, govori nam, i imali li Grad trenutno toliko novaca na računu, no važno im je da im se kaže kako će sredstva dobiti u nekom kratkom, razumnom roku. Jer, napominje, to su proračunska sredstva koja pripadaju klubu.
Za kraj je napomenuo kako se u Gospinom polju na krilima rukometa gradi nova dvorana za potrebe svjetskog rukometnog prvenstva 2025. godine budući da je naš grad jedan od gradova domaćina ovog natjecanja.
-To su vrijednosti iznad sviju nas i to ne bi trebalo šporkavati s dnevnom politikom – smatra Granić.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist