Sport

RUKOMETAŠI BOJKOTIRALI UTAKMICU S BJELOVAROM ‘Dragić nas pokušava protjerati iz kluba’

RUKOMETAŠI BOJKOTIRALI UTAKMICU S BJELOVAROM 'Dragić nas pokušava protjerati iz kluba'

Igrači Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik bojkotirali su utakmicu Paket 24 Premijer lige koja se ove subote trebala odigrati u Bjelovaru. Umjesto toga odlučili su izaći pred dubrovačku javnost. Navode kako ih Ivo Dragić, zbog kojega se i rasplamsala cijela situacija u ovom dubrovačkom klubu, želi sve maknuti iz kluba te dovesti nove igrače. I to na Skupštini koja je sazvana za ovaj ponedjeljak.
-Bojkot treninga sada se nastavlja i na utakmice. Očito je da je jedna osoba bitnija od cijele ekipe. Do današnjeg je dana sve ostalo kako je i bilo od kad je rečeno da Ivo Dragić više nije u klubu. Trenutno je situacija još i gora. On javno izjavljuje da će dovesti 12 novih igrača iz Crne Gore, iz BiH, odnosno da će sve sadašnje igrače potjerati. Jednom riječju, katastrofa – izjavio je kapetan momčadi Maro Dabelić.
-Predsjednik je jučer izjavio da su poslane pozivnice za Skupštinu koja se održava u ponedjeljak, 1. ožujka s početkom u 16 sati, ali one nisu stigle članovima Izvršnog odbora kluba, Nadzornog odbora kao ni i igračima – ističe dalje Dabelić, a bacio je sumnju i na legitimitet pojedinih članova kluba. Naime, navodi kako su na zahtjev popis članova dobili od tajništva, nakon čega su uvidjeli da na njemu ima dosta ljudi koji su njima potpuno nepoznati kao i njihovo djelovanje u klubu.
-I na naš zahtjev o pojašnjenju članstva, dobili smo nekakve takozvane paragon blokove, nema odluke Izvršnog odbora za prijem tih članova u klub. Dragim tzv. članovima kluba poručujemo da će ova skupština biti javna, uz prisustvo javnog bilježnika i televizije te ih molimo da prijateljstvo ostave po stani jer će uništiti 15 igrača kluba i sve njihove dosadašnje uspjehe. Naravno da će se utvrđivati legitimno članstvo kluba te će isti kazneno odgovarati za sva svoja djela, apeliram na vama je sudbina kluba – poručio je Dabelić.
Na naše pitanje očekuju li onda od skupštine u ponedjeljak smjenu Iva Dragića, rekao je kako je smiješno da je on za članove kluba predložio svoje prijatelje jer time zapravo želi predložiti svoj dnevni red kako bi njih sve maknuo i doveo nove igrače.
Za komentar smo upitali i predsjednika RKHM Dubrovnik Ivicu Granića.
-Prije odlaska u Zagreb dao sam nalog kome sve moraju ići pozivnice za Skupštinu, odnosno tko su članovi kluba. Jutros sam se čuo s igračima i rekli su mi da neki nisu dobili pozivnice, a u pitanju je sedam, osam imena. Upravo provjeravam tko nije dobio pozivnicu i ako se to pokaže točnim, skupštinu ću odgoditi za nekoliko dana – rekao je Granić.
Na sumnju da će Dragić smijeniti kompletnu sadašnju igraču postav novim igračima, Granić tvrdi kako to nije moguće.
-To ne ovisi o gospodinu Dragiću, on ne može tu baš mimo mene ići i drugih struktura kluba. Ne može to tako proći. Nema baš pojedinac tako velike ovlasti kao što se možda to i čini na prvi pogled. To nije moguće čak i tehnički – naglašava Granić. Ističe i kako će se na Skupštini utvrditi tko ima osnovu za biti član kluba, a tko ne. Poslovnikom je vrlo jasno propisano tko može biti član, odnosno tko jest član kluba – objašnjava.
Treba podsjetiti kako je situacija u RKHM eskalirala početkom veljače, nakon utakmice 13. kola Paket 24 Premijer lige kada je došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba između igrača i navijača te dopredsjednika kluba RKHM Dubrovnik Iva Dragića i kondicijskog trenera Antonia Dragića. Dopredsjednik Dragić nije bio zadovoljan postignutim rezultatom te je kritizirao igrače, što kako igrači tako i roditelji koji su utakmicu pratili s tribina. Uz ružne riječi došlo je i do naguravanja pa je morala intervenirati i policija. Igrači su tada poručili da žele Dragićev odlazak iz kluba. Upravo to trebalo bi se razriješiti na Skupštini u ponedjeljak.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist