Aktualno

GDJE SI BIO 11. RUJNA 2001.? Macan: Mislim da ćemo se Elizabeta, Silvana, Mislav i ja sjećati dugo tog dana

Prošlo je 20 godina od terorističkog napada na Sjedinjene Američke Države. U rušenju njujorških Blizanaca i napadu na Pentagon poginulo je gotovo tri tisuće ljudi. Toga se dana prisjetio i komunikacijski stručnjak Krešimir Macan, koji je s kolegama Elizabetom Gojan, Silvanom Menđušić i Mislavom Bagom za HRT izvještavao o američkoj drami i to kao simultani prevoditelj.
-Gdje si bio 11.9.2001. Mislim da ćemo se Elizabeta Gojan, Silvana Menđušić, Mislav Bago sjećati dugo tog dana – meni je bilo najbolje kad mi je godinama kasnije, dok sam dogovarao jedan posao, tajnica u prvom pozivu pitala jeste li vi onaj koji je prevodio – po glasu sam vas prepoznala – prisjetio se Macan na svom Facebook profilu te podijelio naslovnicu i članak iz Studija, koji je donio događaje iza kulisa posebnih emisija HRT-a.
Macan je u to vrijeme bio glasnogovornik HRT-a, no u posebnoj emisiji o napadu na SAD pojavio se u ulozi simultanog prevoditelja. Kako se navodi u članku iz Studija, nekoliko je sati, uglavnom precizno, prevodio sve informacije, sve funkcije i općenito se odlično snašao u novoj ulozi, a bio je dobar i u improvizaciji, kad se ton s pressice afganistanskog ministra vanjskih poslova nije dobro čuo, prevodio je titl sa CNN-ova programa.

Pročitajte još

[VIDEO] Počelo ispitivanje opterećenja Pelješkog mosta, stigao 21 kamion težine do 40 tona

Dulist

NOVI ANTENSKI STUP OD 35,5 METARA! Lopuđani protiv odašiljača koji će trajno narušiti vizuru spomenika kulture

Dulist

SVI DETALJI NA JEDNOM MJESTU Za ređenje biskupa bit će potrebne akreditacije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija