DuList IN

FESTIVAL SOLI Predstavljanje slikovnice i likovna radionica za djecu ove subote u Stonskoj solani

Festival soli i Narodna knjižnica Ston organiziraju predstavljanje slikovnice ‘The salt flower’ i likovnu radionicu za djecu od 7 do 12 godina koji će se održati ove subote, 11. rujna s početkom u 17 sati u Solani Ston. Autorica slikovnice je Marina Asturić, ilustrirala ju je Dolores Đuračić, a na engleski prevela Dalia Ficović-Franušić.Na likovnoj radionici koju će voditi Marija Manenica djeca će izraditi plakat koji će biti trajni podsjetnik kako se ova slikovnica može pronaći u stonskoj knjižnici.

‘The salt flower’, prva je slikovnica na engleskom jeziku u izdanju Narodne knjižnice Ston. Riječ je o prijevodu slikovnice ‘Cvijet soli’ koja je izdana 2019. godine te predstavljena u sklopu Festivala soli. Ideja za slikovnicu nastala je na prvom Festivalu soli, a cilj je bio potaknuti znatiželju djece za upoznavanjem bogate kulturne baštine Stona, njegovih običaja i njegovati lokalne riječi i izraze. Želja je priču o cvijetu soli i Stonskoj baštini proširiti i na engleskom jeziku, poglavito među najmlađim inozemnim posjetiteljima ovog kraja.

-U ovoj slikovnici glavni je lik dječak Vlaho; on je slika i prilika svojih vršnjaka, uvijek okupan suncem, vječno morski neopterećen, baš onako kako i treba biti. Međutim, Vlaho je u jednom trenutku poželio znati više tako što će istražiti, naučiti, djelovati, unatoč tome što je tako mlad i što to nije uobičajeno. Cvijet soli, koji je toliko tražio, nije samo iskaz zaljubljenosti ili dječje tlapnje.To je branje mašte, kajanje zbog krivog postupka, želja za kreativnošću i znanjem, nada za potragom svoje prošlosti kako bi oplemenili sadašnjost – bilježi autorica slikovnice Marina Asturić.

Podsjetimo, 5. Festival soli Ston traje sve do 20. rujna gastronomskom ponudomu stonskim i pelješkim restoranima, tavernama i vinarijama koji nude posebne festivalske menije po promotivnim cijenama. Nositelji projekta Festivala soli su Solana Ston i Udruga Amorette uz snažnu potporu lokalne uprave Općine Ston i TZ općine Ston, Dubrovačko – neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore te sponzora.

Pročitajte još

[ŠAPA TJEDNA] Predstavite nam svog voljenog najboljeg prijatelja!

Dulist

[FOTO] ‘Punjenje baterija’ na Banjama

Zvonimir Pandža

Počinje šesto izdanje Festivala soli Ston 2022., evo što vas očekuje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija