DuList IN

FESTIVAL SOLI Predstavljanje slikovnice i likovna radionica za djecu ove subote u Stonskoj solani

Festival soli i Narodna knjižnica Ston organiziraju predstavljanje slikovnice ‘The salt flower’ i likovnu radionicu za djecu od 7 do 12 godina koji će se održati ove subote, 11. rujna s početkom u 17 sati u Solani Ston. Autorica slikovnice je Marina Asturić, ilustrirala ju je Dolores Đuračić, a na engleski prevela Dalia Ficović-Franušić.Na likovnoj radionici koju će voditi Marija Manenica djeca će izraditi plakat koji će biti trajni podsjetnik kako se ova slikovnica može pronaći u stonskoj knjižnici.

‘The salt flower’, prva je slikovnica na engleskom jeziku u izdanju Narodne knjižnice Ston. Riječ je o prijevodu slikovnice ‘Cvijet soli’ koja je izdana 2019. godine te predstavljena u sklopu Festivala soli. Ideja za slikovnicu nastala je na prvom Festivalu soli, a cilj je bio potaknuti znatiželju djece za upoznavanjem bogate kulturne baštine Stona, njegovih običaja i njegovati lokalne riječi i izraze. Želja je priču o cvijetu soli i Stonskoj baštini proširiti i na engleskom jeziku, poglavito među najmlađim inozemnim posjetiteljima ovog kraja.

-U ovoj slikovnici glavni je lik dječak Vlaho; on je slika i prilika svojih vršnjaka, uvijek okupan suncem, vječno morski neopterećen, baš onako kako i treba biti. Međutim, Vlaho je u jednom trenutku poželio znati više tako što će istražiti, naučiti, djelovati, unatoč tome što je tako mlad i što to nije uobičajeno. Cvijet soli, koji je toliko tražio, nije samo iskaz zaljubljenosti ili dječje tlapnje.To je branje mašte, kajanje zbog krivog postupka, želja za kreativnošću i znanjem, nada za potragom svoje prošlosti kako bi oplemenili sadašnjost – bilježi autorica slikovnice Marina Asturić.

Podsjetimo, 5. Festival soli Ston traje sve do 20. rujna gastronomskom ponudomu stonskim i pelješkim restoranima, tavernama i vinarijama koji nude posebne festivalske menije po promotivnim cijenama. Nositelji projekta Festivala soli su Solana Ston i Udruga Amorette uz snažnu potporu lokalne uprave Općine Ston i TZ općine Ston, Dubrovačko – neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore te sponzora.

Pročitajte još

7 romantičnih komedija idealnih za vikend

Dulist

U KAZALIŠTU MARINA DRŽIĆA Donosimo program 21. ‘Feste Dubrovnik’

Dulist

Nila i Seba nastupit će na Konoviziji, predstavljaju Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija